En Sıcak Konular

En büyük şerefsiz tartışması büyüyor

2 Mart 2012 09:36 tsi
Can Ataklı 28 Şubat'ta eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in bakanlıktan Ertuğrul Özkök'ün şantajıyla istifa ettiğini iddia edince, Aydın Doğan 'Özkök böyle bir şey yaptıysa en büyük şerefsizdir' dedi.

Gazeteci Can Ataklı'nın ortaya attığı, 28 Şubat döneminde Turizm Bakanı olan Bahattin Yücel'i, dönemin SABAH Gazetesi Genel Yayın Müdürü Zafer Mutlu ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök'ün şantajla istifaya zorladığı iddiasıyla başlayan 'şerefsiz' tartışması dün yeni açıklamalarla sürdü. Bahattin Yücel, dün sabah Twitter'da, Can Ataklı'nın iddialarını soran bir gazeteciye "Doğru yanları var ama bu nedenle istifa etmedim. Tarihleri sanırım karıştırdı" dedi. Yücel daha sonra şu yazılı açıklamayı yaptı: "Bakanlık görevini bırakmamın, hakkımda bir dosya bulunduğu iddiasıyla hiçbir ilgisi yoktur. İstifa kararım, hükümetin istifa kararını dönemin Cumhurbaşkanı'na sunan merhum Başbakan Erbakan'ın öne sürdüğü 'ülkedeki gerginlik' ifadesi ile örtüşmektedir. Sayın Ataklı'nın aktardığını öğrendiğim gelişme ise istifa ettiğim tarihten 1.5 ay öncesine dayanmaktadır. Ataklı'nın Mayıs 1997'nin ilk günlerinde hakkımda bir dosya bulunduğuna ilişkin anlattıkları üzerine, aynı gün geç saatlerde Sayın Mutlu ve ertesi gün Sayın Özkök ile bu konuyu ayrıntılı olarak görüştüm. Mutlu; böyle bir belge ya da dosyanın varlığını bilmediğini ve bir baskının asla söz konusu olamayacağını ifade etti. Ertesi sabah Hürriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Sayın Özkök'e telefonla ulaştığımda; konuyu ilk kez benden duyduğunu ve çok şaşırdığını belirtti. Sayın Ertuğrul Özkök kaynaklı, bir şantaj ya da en küçük bir ima söz konusu olmamıştır." Hürriyet gazetesi sahibi Aydın Doğan, önceki akşam CNN Türk'te 'Tarafsız Bölge' programına katılan Can Ataklı'nın aynı iddiaları yinelemesi üzerine yayına telefonla bağlanarak şunları söylemişti: "Özkök böyle bir şey söylediyse dünyanın en büyük şerefsizi ve alçağıdır. Yarın onu asalım. Ben de yayın grubunun sahibi olarak diyorum ki; haberim yok ama eğer böyle bir şey yapıldıysa, bunu yapanlar dünyanın en büyük ahlaksızlarıdır. Can Ataklı hezeyan içinde. Ne söylediğini bilmiyor." Bunun üzerine Ataklı "Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece" açıklaması yaparken yayına bağlanan Mutlu, "Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor olabilir" dedi.

ÖZKÖK'TEN İSTİFA YAZISI
TV'de yaşanan bu tartışma sonrasında Özkök dün köşesinde yazdığı "Sayın Aydın Doğan" başlıklı yazıda "Sayın Aydın Doğan, 'Ertuğrul Özkök böyle bir şey yapmışsa şerefsizdir' demişsiniz. Çok haklısınız" diyerek, şöyle devam etti: "Şimdi hayatımın en önemli yıllarını verdiğim Hürriyet'e ve size karşı olan sevgim ve saygım nedeniyle açık tarihli bir istifa mektubu sunuyorum. Bahattin Yücel 'Evet Ertuğrul Özkök bana böyle bir şey söyledi' derse, bu istifa mektubumu o an yürürlüğe koyunuz."

TARTIŞMA 28 ŞUBAT'TA BAŞLADI
Tartışmayı fitilleyen açıklamayı eski Turizm Bakanı Bahattih Yücel 28 Şubat tarihinde yapmıştı. Yücel KANAL A'da yayınlanan Siyaset Masası programında şunları anlatmıştı: "Can (Ataklı) bana geldi. Eğer ben istifa etmezsem, rakip basın kuruluşunun benimle ilgili bir yayın yapacağını söyledi. (...) Arazi tahsisleri sırasında yolsuzluk yapmışım. 'Ben yayınlamam ama rakip kuruluş yayınlayacak' diyor. (...) Ertesi sabah, rakip basın kuruluşunun en tepe yöneticisini aradım. 'Elinizde böyle bir şey var mı?' diye sordum. 'Yayınlayın, yayınlamazsanız namertsiniz' dedim. Onlar da ellerinde böyle bir haber ve belge olmadığını söyledi."

Sabah 

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs