En Sıcak Konular

Ahmet Hakan'dan müthiş itiraf

2 Mart 2012 09:22 tsi
Ahmet Hakan'dan müthiş itiraf 28 Şubat sürecinde RTÜK üyesi olan İpek Medya Grub Başkanı Fatih Karaca'nın yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor.

Askerin Kanal 7 ve Samanyolu televizyonunu 'kapatın' baskılarına direndiklerini belirten Karaca'ya dönemin yöneticilerinden destek geldi.

Dönemin Kanal 7 Haber Dairesi Koordinatörü Ahmet Hakan, RTÜK üyelerinin baskıyı kendilerine aktardığını belirterek "Diken üstündeydik" dedi. Sürekli frekansın iptal edileceği endişesini yaşadıklarını vurgulayan Hakan, “Bütün dikkatler üzerimizdeydi. Bunun için kendimizi hazır tutuyorduk" dedi. Hakan, el altından yapılan baskıların yanı sıra mahkeme yoluyla da tehdit edildiklerini anlatarak "Çevik Bir imzalı bir suç duyurusu hakkında yaptığım programlardan dolayı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandım. Fatih Karaca doğru söylüyor. Nitekim RTÜK'te bulunan Fatih Karaca, Emin Başer ve Mehmet Doğan'dan bu haberleri alıyorduk. Onlar bize Kanal 7 nedeniyle RTÜK'e baskıların olduğunu söylüyordu" ifadelerini kullandı.
 
KANAL 7: ASKERLER FİRMALARI ARADI

Kanal 7 Haber Daire Başkanı Nazmiye Yılmaz da RTÜK'e Kanal 7 yayınının durdurulması ve lisans iptali için baskı yapıldığını bildiğini vurguladı. Baskının, sadece yayın durdurma talebi ile sınırlı kalmadığını anlatan Yılmaz, “Kanal 7'ye yönelik ciddi ekonomik ambargo da uygulandı” dedi. Bazı askerlerin Kanal 7'ye reklam veren firmaları tek tek arayarak, reklamları kesmeleri konusunda baskı yaptığına dikkat çeken Yılmaz şöyle devam etti: "Askerlerin suç duyurusu ile hakkımızda onlarca dava açıldı. Haber yöneticilerinden biri olarak Çevik Bir'in suç duyurusu üzerine Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne gidip ifade verdim. Askerlerin bize uyguladığı akreditasyon yasağını saymıyorum bile. Ayrıca o mekanizmanın medyadaki malum işbirlikçilerini atlamamak lazım. Onlar da Kanal 7'yi ‘irtica televizyonu’ diye karalayarak baskı girişimine kesintisiz destek verdi."

bugün



 



Bu haber 1,339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs