En Sıcak Konular

'Türkiye ile ilişkileri koparan Esad'dır'

29 Şubat 2012 14:03 tsi
'Türkiye ile ilişkileri koparan Esad'dır' Suriye Müslüman Kardeşler örgütünün eski lideri Ali Sadr El Bayanuni, Türkiye'yle ilişkileri koparan, reform çağrılarına kulak asmayan ve halkını katletmeye devam edenin Esad hükümeti olduğunu söyledi


AA muhabirine açıklama yapan El Bayanuni, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, Türkiye ile Suriye'nin arasını Müslüman Kardeşler'in açtığı iddiasına cevap vererek ''Muallim meseleleri çarpıtıyor. Türkiye'yle ilişkileri koparan, reform çağrılarına kulak asmayan ve halkını katletmeye devam eden Esad hükümetinin kendisidir'' dedi. El Bayanuni, "Suriye rejiminin Türkiye hükümeti ile yaşadığı gerginliğin Esad'ın Türkiye'nin nasihatlarını dinlememesi ve reformlara hız vermemesi nedeniyle çıktığını hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

Suriye hükümetinin bölgede çıkardığı huzursuzlukla, Türkiye'nin ekonomisine büyük zarar verdiğini, bununla da kalmayıp öteden beri iki dost olan Türkiye ve Suriye'yi çatışmaya sürükleyen tavırlar sergilediğini belirten El Bayanuni, ''Suriye hükümetinin katliamları ortadayken Muallim'in bu açıklamaları son derece tuhaf'' dedi.

Tunus'ta yapılan Suriye'nin Dostları Toplantısı kararlarını önemsediklerini ancak Suriye halkının artık beklemeye tahammülünün kalmadığını ifade eden El Bayanuni ''Suriye'nin Dostları Toplantısı'nın hızlı hareket etmesini, aldığı kararları uygulamaya koymasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Beklentilerinin yüksek olduğunu kaydeden El Bayanuni, ''Ancak her ne olursa olsun bu toplantılar BM Güvenlik Konseyi'ndeki kararları veto eden bazı ülkelere çağrıda bulunuyor ve birçok ülkeyi harekete geçmeleri için teşvik ediyor. Bunun önemini yadsımıyoruz'' dedi.

Ulusal Konsey bölünmedi

Suriye Ulusal Konseyi'nin bölündüğü iddialarına ve konseyden ayrılan 20 kişinin Suriye Ulusal Çalışma Grubu isimli yeni bir örgüt kurmasına da değinen El Bayanuni, iki gurubun da lideriyle görüşmeler yaptığını ve aldığı bilgilere göre bir bölünmenin söz konusu olmadığını ifade etti. Bayanuni, konseyde karar alma mekanizmasının çok ağır işlemesi nedeniyle böyle bir ayrışmaya gerek duyulduğunu kaydetti.

Suriye'deki gösterilerin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Halep ve Şam'ın merkez bölgelerine sıçraması ile birlikte rejimin sonunun yaklaştığını savunan El Bayanuni, Halep'in ekonominin merkezi, Şam'ın da Suriye'nin başkenti ve rejimin merkezi olduğuna dikkati çekti.

Uluslararası topluma ve Türkiye halkına seslenen Suriye Müslüman Kardeşler örgütü eski lideri El Bayanuni, şunları söyledi:

"Daha iki gün önce güvenlik güçleri Bab-ı Amr'da 67 kişiyi otobüsten indirerek bıçakla boğazlarını kesti. Suriye'de bombardımanların ardı arkası kesilmiyor. Ölümlerin ve saldırıların durdurulması için tüm insanlığın harekete geçmesi gerekiyor."



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs