En Sıcak Konular

Aygün: Sav, 40 yıldır partideydi de ne yaptı

29 Şubat 2012 11:59 tsi
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, kurultay günü açıklama yaparak ismini veren CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a tepki gösterdi.

Aygün, "Sav, 40 yıldır partideydi de ne yaptı, CHP'yi baraj altında bıraktı. Sav, bir daha isim verirse daha ağır konuşurum." dedi.

Tv8'de Erkan Tan'ın konuğu olan CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, CHP kurultayları öncesinde ve sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Devrimci olup olmadığı ile ilgili yapılan açıklamaları değerlendiren Aygün, "Elinizde tahlil metre mi var nereden biliyorsunuz benim devrimci olup olmadığımı? Devrimciyi anlamak için idrar ya da kan tahlili mi var? Başbakan, dindarı nereden anlıyor? Dindar metre mi var? Nasıl Başbakan'ın bu tavrı yanlışsa, bizimkiler de devrimci konusunda aynı yanlışı sergiliyor. Kimin dindar kimin devrimci olduğunu Allah bilir." diye konuştu.

Meclis'te vazo gibi oturduklarını ifade eden Aygün, "Biz Meclis'te bir şey yapmıyoruz, vazo gibi oturuyoruz. Ben bakıyorum AKP kaldırdıysa elini, ben indiriyorum. Onların dedikleri oluyor gidip gidip geliyoruz. Meclis, böyle işte, ne takozu. Takoz olmaya durumumuz var mı? 325 tane milletvekili var neye takoz olacaksın?" diye ifade etti.

Kendi hakkında açıklama yapan Önder Sav'ı eleştiren Aygün, şöyle devam etti: "Bizim burada ne işimiz var, tamam. Peki senin orada işin vardı da sen 50 yıldır ne yaptın? Bu partiyi baraj altında sen bıraktın. Kimse de size, haydi kalkın gidin demedi. Şimdi bizi beğenmeyenler 2007 yılında bize milletvekilliği teklif ettiler. Bu konuyu Deniz Baykal ve Mehmet Sevigen ile de görüştüm. Milletvekilliğini sırf bana değil, Zafer Çağlayan'a da teklif ettiler. 2007'de Kılıçdaroğlu değil, bu ekip bana teklif etti. Ben 2007'de devrimciydim, 4 yıl sonra devrimsiz oldum. Bunlar, az olsun, parti bizim olsun istiyorlar. Sav, bir daha isim verirse daha ağır konuşurum.

Genel başkanımız bir fırsat yakaladı. Getirin yapacağım dedi, getirdi yaptı. Genel başkan 2 kurultaya birden katıldı. 362 imza vardı. 2. kurultayda arkada toplanmışlar, 20 kişi kaldı. Neredeydi Önder Sav? Ekip adamıysan eğer sen, 362 kişi önünde gidip duracaktın. Önder Sav nerede? Evde televizyon izliyor. Önder Sav, tekrar isim verirse tekrar buraya gelir daha da ağır cevaplar veririm. CHP'yi bu hale onlar getirdiler. İsa Gök yüzünden parti kavgacı parti haline geldi."

cihan


Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs