En Sıcak Konular

Kazım Karabekiri neden tutukladılar?

28 Şubat 2012 17:29 tsi
Osmanlı Devleti'nin son paşalarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, babasının Atatürk'e suikast bahane edilerek tutuklandığını, asıl amacın o dönemde muhalefeti susturmak olduğunu söyledi.

Karabekir, Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Dünü Unutma, Yarına Hakkın Olsun" adlı konferansa katıldı. Konferansı PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selahattin Özçelik, öğretim üyeleri ve öğrenciler dinledi.

Babasının girdiği savaşları ve yaptığı çalışmaları anlatan Timsal Karabekir, doğu illerinde Ermenilerin Türklere yaptığı katliamlara da değindi: "Şimdiye kadar pek çok toplu Türk mezarlığı bulundu. Açılmayı bekleyen 189 tane daha var ama bir tek bile toplu Ermeni mezarlığı yok. Bugün Amerika, Fransa ve İsviçre'de siyasiler, oy avcılığı neticesinde soytarılık yapıyor. Tarihçiler arşivleri açarsa Amerikan arşivlerinde o dönemde ABD'ye rapor yazmak için gelen General Harbord'un raporunda da görülecektir. Harbord, 'Yok edilmeye çalışanlar, öz yurtlarındaki Türklerdir.' yazar."

Babasının, suikast iddiasıyla idam edilen Ziya Hurşit'in ağabeyi Faik Günday'la çarşıda karşılaşıp selamlaştığı gerekçesiyle tutuklandığını vurgulayan Karabekir, şunları kaydetti: "O çok acı günler, maalesef İzmir'de yaşandı. Kendisine suikastla ilgili hiçbir soru sorulmuyor. 'Neden Terakkiperver Parti'yi kurdun?' diye siyasi sorular soruluyor. Onlar yüzleri açık, alnı ak insanlardı. Bu suikast bahane edilerek muhalefet susturulmak istendi."

(CİHAN)

Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,050 µs