En Sıcak Konular

AK Partili Canikli'den zorunlu eğitim açıklaması

28 Şubat 2012 17:27 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi konusunda bir düşünceleri olmadığını söyledi.



Canikli, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını içeren yasa teklifinde okul öncesi eğitim zorunlu hale mi getiriliyor?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi konusunda bir düşüncemiz, eğilimimiz yok. Nedeni şu; zorunlu eğitim okullaşma oranının yükseltmek için getiriliyor. Okul öncesi eğitim hızla yükseliyor, yüzde 70'leri aştı. 71 ilde pilot uygulama var. 2014 yılı itibariyle yüzde 100'e ulaşmış olacağız. Dolayısıyla zaten kendiliğinden yürüyen, okullaşma oranı hızla yükselen bir sisteme müdahale edip zorunlu hale getirmenin anlamı yok. Aynı şey lise için yeterli değil, orada okullaşma oranı yüzde 69 seviyesinde. Dolayısıyla 12 yıla çıkarılıp zorunlu hale getirilmesi okullaşma oranının yükseltilmesine büyük katkı sağlayacak''

-''Sıcak bakarız''-

Canikli, ''Bir yıl öne çekme olayı nedir?'' sorusuna, ''Komisyon bir karar alırsa biz saygı duyarız, itirazımız yok. Sıcak bakarız. Önerge gelecek diyemem komisyonun yerine geçme görevim yok. Komisyonun takdirindedir. İtirazımız olmaz. Biz önerge vermiyoruz, veremiyoruz'' karşılığını verdi.

BDDK ve TMSF ile ilgili maddenin tekliften ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna karşılık Canikli, ''Teklifi hazırladık, sanırım bu akşam yetişebilir veya yarın verilecek'' dedi.

Canikli, ''Geri adım eleştirileri var mı 4 4 4'te?'' sorusuna ise ''Teklifte, üç konumuz var; üçü de duruyor. 4 4 4 kademeli hale gelmesi, kesintisiz eğitimin kaldırılması duruyor. Katsayı duruyor ve bir de 12 yıl duruyor. Nerede geri adım atacağız, diğerleri tali şeyler...'' diye konuştu.

-''İkinci 4'ten sonra geçiş...''-

Başbakan Rece Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında, ''ikinci dörtten sonra açık liseye geçişin mümkün olacağını' söylediğinin hatırlatılması üzerine Canikli, ''Yanlış yorumlanan, bize saldırı aracı olarak kullanılan madde var ya...Başbakan'ın söylediği onunla ilgili. Bizim teklifimizde birinci 4'ten sonra bu imkanın sağlanması öngörülüyor. Şimdi Başbakanımızın söylediği, ikinci 4'ten sonra, şu andaki uygulamaya uygun hale getiriliyor'' dedi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Grup toplantısının basına kapalı bölümünde, teklifle ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs