En Sıcak Konular

Demirtaş: AK Parti 28 Şubat ürünü

28 Şubat 2012 16:04 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin, 28 Şubat'ın hem destekçisi hem ürünü olarak iktidara geldiğini iddia etti.

Demirtaş, partisinin grup toplantısı konuşmasına, Adana'da baraj faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

''28 Şubat postmodern darbenin'' yıl dönümü olduğunu belirten Demirtaş, hiç bir darbenin savunulacak tek bir noktası olamayacağını ifade etti. 28 Şubat'ın sivil siyasete yapılmış haksız ve hukuksuz bir müdahale olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları söyledi:

''28 Şubat, toplumu dizayn etme, muhalefeti sindirme, Türkiye'yi yeni dünya düzeniyle içli-dışlı hale getirme, sinmiş, biat eden bir toplum yaratma amacı taşıyordu. Yoksa sadece bir başbakanı indirip yerine başka bir başbakan getirmek gibi basit bir amacı olamazdı. Esas hedefleri açısından incelendiğinde; 28 Şubat'ı gerçekleştirenler başarılı olmuşlardır. 'Bin yıl sürecekti 10 yıl bile sürmedi' diyenlere şaşırıp kalıyorum.

Madem darbe milli görüşe karşı yapılmış, o çizgiyi öncelikle inkar eden sizsiniz. 'Milli görüş gömleğini çıkardık' diyenler sizsiniz. Siz zaten 'gömleği çıkardık' diyerek bu tasfiyeye çanak tuttunuz, alkışladınız. 28 Şubat'ın milli görüşü tasfiye etme amacına hizmet ettiniz. 28 Şubat'ın çocuğu, bebeği olarak 2002'de iktidara geldiniz. Siz 28 Şubat'ın hem destekçisi hem ürünü olarak iktidara geldiniz.

Bugün iktidarda olan AKP, gazetecileri, genel yayın yönetmenlerini toplayıp brifing vermiyor mu? Hakimleri toplayıp nasıl karar vermeleri gerektiğini anlatmıyor mu, kendi gazetelerine sipariş manşet attırmıyor mu? Sokakta tank yürütmüyorlar ama gece gündüz her yerde panzerleri yürütmüyorlar mı? Neyle mücadele ettilerse ona benzediler. Bir kaç generali içeri atmak, soruşturma açmak, darbeyle mücadele değildir. 12 Eylül de 28 Şubat da etkileri itibariyle hala yaşıyor. Ortada bir darbeci zihniyet varsa sizin zihniyetinizdir.''

Özel yetkili mahkemelerin hassas bir konu olduğunu belirten Demirtaş, ''Özel yetkili mahkemeler kaldırılmadığı müddetçe demokratikleşme konusunda şeffaflaşıldığını kimse anlatmasın. Özel yetkili mahkemeler tümüyle kaldırılmalıdır'' dedi.

-''Bakan askere brifing veriyor''-

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, kesintisiz eğitime son veren kanun teklifiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı'nın ''MGK'ya bilgi verdiğini'' savunan Demirtaş, ''Bakan MGK'yı ikna etmeye çalışıyor, ikna olup çıkıyor. Milli Eğitim Bakanı, daha parlamentonun bilgisi olmadan, Mecliste komisyonlarda tartışılmadan gidip askere brifing veriyor, onları ikna etmeye çalışıyor'' iddiasında bulundu.

Konunun ''İmam hatiplerin önü açılıyor, kız çocukların okumasının önü kesiliyor'' şeklinde ele alınmasının ''sığ tartışma olduğunu'' belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

''AKP'ye anahtar teslimi, sıfır kilometre gerçek İslam devleti verseniz kabul etmez. Böyle bir amacı yok. Sadece bu amacı varmış gibi konuyu bunun üzerinden tartıştırıyor ve gerçek amacını gerçekleştiriyor. Mesele dindar gençlik yetiştirme değil uysal gençlik yetiştirme meselesidir. Gerçek anlamda dindar gençlik sorgulayan gençliktir. Allah'tan başkasına kulluk etmez. Zalim kim olursa olsun ezilenin yanında olur.''

MGK'da ''doğu ve güneydoğuda öğretmen açığının kapatılmasına karar verildiğini'' ileri süren Demirtaş, ''Nerede? MGK'da. Parlamentoda mı, Milli Eğitim Bakanlığında mı? Hayır, MGK'da. Onun için dört artı dört mü dört çarpı dört mü olacak, orada karar verilir. Bu topraklara İslamın kendisi tehlike değildir, İslamın köhnemiş uluslararası düzene hizmet eder hale getirilmesi tehlikedir'' diye konuştu.

-''Örgüt Taksim'de...''-

Uludere olayıyla ilgili görüntülerin hala izlenemediğini, soruşturmanın sonuçlandırılamadığını ifade eden Demirtaş, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesine götürdüklerini ve usul açısından başvurunun kabul edildiğine dair yazının kendilerine geldiğini aktardı. Demirtaş, ''İç hukuk, uluslararası hukuk, hesabını soracağız'' dedi.

Hocalı katliamı protestosunun, ırkçı, nefret söylemlerin yer aldığı gösteriye dönüştürüldüğünü iddia eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Organizasyonu bizzat bakanlık yapıyor. Çıkıp Taksim'de titreye titreye ırkçılık yapan kim? Aynı kişi. Irkçılığın manifestosunu yazıyor. Aynı Bakan, Hrant Dink'in katleden örgütü ortaya çıkarmakla sorumlu. Örgütün niye ortaya çıkmadığını anladınız mı? Taksim'e çıkın, örgüt orada. Örgütün kimler tarafından kollandığı ortada. Böyle bir Bakan'ın bu ülkenin iç barışından sorumlu olması vahimdir ama AKP'ye cuk oturmuştur. AKP budur ama böyle değilmiş gibi kuyruğuna takılanların durumu daha vahimdir. Daha ne desin bakan? Sıfatı İçişleri Bakanı, sıfata bakın. Taksim'de söylediklerinin onda birini ben söylesem ırkçılıktan, bölücülükten savcılar soruşturma açar. Aynı kişi bizi etnik milliyetçi olmakla suçluyor. Biz ırkçı milliyetçi oluyoruz bu beyefendi demokrat oluyor. 'İstifa et' falan demiyoruz, çok yakıştı, devam. Hocalı'daki katliamı yapanlar, Taksim'de ırkçılık yapanların Ermeni olanlarıydı sadece. Aralarında sadece etnik kimlik farkı var.''

 
AA

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,320 µs