En Sıcak Konular

Can Ataklı: 'Bahattin Yücel’i ben istifa ettirdim'

28 Şubat 2012 15:00 tsi
Can Ataklı'dan 28 Şubat Değerlendirmesi. 28 Şubat sürecini TRT Haber'de değerlendiren gazeteci-yazar Can Ataklı DYP'lı Bakanlardan Bahattin Yücel'i kendisinin istifa ettirttiğini ileri sürdü.

Ataklı: Dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel’i ben istifa ettirdim.
TRT Haber Gündem Programı’na konuk olan Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı’dan şok itiraf: DYP’li Bahattin Yücel’i ben istifa ettirdim.
Postmodern darbe 28 Şubat’ın 15. yılında TRT Haber’e konuk olan Can Ataklı, 28 Şubat sürecini canlı yayında anlattı.
1997 yılında irticanın birinci tehdit olarak görüldüğünü anlatan Ataklı, Doğru Yol Parti’li (DYP) milletvekillerinin “Cumhuriyet tehlikede” söylemleri ile istifaya zorlandığını, dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel’e istifa etmesini ise kendisinin söylediğini kaydetti. Ataklı, “Dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel’e gittim. Hakkında yolsuzluk haberleri yapılacaktı. Ailesini bir araya toplayın konuştum, istifa etti.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK SERMAYE VE MEDYA ORTAKLIĞI
28 Şubat’ın arkasında büyük medya ve sermaye gruplarının olduğunu ifade eden Ataklı, ortak söylemle medyaya taşınan bazı olayların askerin de hoşuna gittiğini söyledi. O dönemde aslında askerin bir planı olmadığını iddia eden Ataklı,”Her şey günü gününe işliyordu” dedi.

“Arkadaşlarımız hakkında istifa etsin diye asılsız yolsuzluk haberleri yaptırıldı. Biliyoruz yok böyle bir yolsuzluk ama ‘Ben yazacağım kardeşim sen ne yapacaksın” şeklinde konuşan Ataklı gazetecilerin yazılarını, haberlerini hazırlamadan önce askere ‘ne yazalım’ diye sorduğunu iddia etti.

"BİZ GELİYORUZ TEPELERİNE İNERİZ"
Adını vermeyen 4 yıldızlı bir paşanın kendisine ‘Bir geliriz, tepelerine ineriz’ dediğini aktaran Ataklı, 28 Şubat’ın sivil bir operasyon olduğunu, askerin de piyon olarak kullanıldığını belirterek “O dönem Çiller, Erbakan’a ‘Gelin bu paşaları emekli edelim’ deseydi bu iş o gün biterdi. O gün itibariyle asker güçlü, sivil irade zayıf diye bir şey yok. Bunun adı ‘Sivil Operasyondur’. Asker orada piyondu, güçleri olmadığını gördük. Türkiye'de siviller yapmak istemediği işlerde 'asker istemiyor' diye bahaneler buldu.” diye konuştu

28 Şubat’ta yaşanan andıç olayına da değinen Ataklı, Şemdin Sakık'ın ‘bizim davamızı anlayan, bilen, yansıtan yazarlar vardı’ şeklindeki ifadesine; askerin el yazısı ile ‘bu yazarlara paralar verildi’ cümlesi eklenerek ifadenin değiştirildiğini ve bunun manşetlere taşındığını söyledi

Seyid Kılıç’ın sorularını yanıtlayan Ataklı, “O dönem bütün melanetlerini çeviren komutanlar holdinglerin yönetimindeydi. Ne işi var bir Amiralin Etibank yönetiminde” şeklinde konuşarak, 28 Şubat döneminin toz bulutunun henüz kalkmadığını iddia etti.

Trt Haber



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs