En Sıcak Konular

Sıcaklıkar -7 dereceye düşecek

28 Şubat 2012 14:45 tsi
Meteorolojiden yapılan açıklamada sıcaklıkların -7 dereceye kadar düşeceği bildirildi...

Yağışlı ve soğuk havanın etkisine giren Güney Marmara'nın bazı bölgelerinde 1 Martta gece sıcaklıklarının eksi 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz'den gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisine Güney Marmara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı Bursa ve Balıkesir'de bazı kesimlerde devam ediyor.

Bugün akşama kadar etkisini sürdürecek yağışların, bölge genelinde, akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ve yarından itibaren aralıklarla hafif şekilde süreceği tahmin ediliyor.

Yağışların azalmasıyla birlikte Güney Marmara'nın, Mart ayına soğuk girmesi bekleniyor. Özellikle 1 Martta gece sıcaklıklarının Balıkesir'de eksi 7, Bursa'da eksi 5, Yalova'da eksi 3 ve Çanakkale'de eksi 2 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.

2 Mart Perşembe gününü de soğuk geçirecek bölgede Cuma günü güneşin kendini göstermesiyle birlikte hava sıcaklıklarının yükselişe geçeceği, hafta sonunda Bursa'da 9-10, Balıkesir'de 7-8, Yalova'da 8-9 ve Çanakkale'de ise 6-8 dereceleri bulması bekleniyor.

Meteorolojiden kar ve sağanak yağış uyarısı

Yurdun çeşitli bölgelerinde kuvvetli kar yağışı, bazı illerde de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, kar yağışlarının Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale), Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak) kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşların ve ilgililerin buzlanma, don olayı, çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Muğla, Aydın, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların, ani sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olması gerektiği belirtildi. (AA)

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs