En Sıcak Konular

Bahçeli'den 'O bakanları açıklayın' resti

28 Şubat 2012 13:45 tsi
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin iktidar ortağı olduğu dönemde terör örgütü lideri Öcalan’ın el yazısı notlarının MHP’li bazı bakanlarla paylaşıldığı iddiasına tepki gösterdi. Başbakan'a seslenen Bahçeli, "Kimdir bu MHP’li bakanlar? Biraz utanmanız ve siyasi ahlakınız varsa bunları isim isim açıklarsınız” dedi.

Azerbaycan’ın, Yukarı Karabağ bölgesindeki 25-26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan katliamı anan Bahçeli, “Rus yardımıyla, Ermeni acımasızlığının Hocalı’ya ve Yukarı Karabağ’ın her bölgesine ölüm yağdırması Türk milleti tarafından asla unutulmayacak ve dünya durdukça da affedilmeyecektir” dedi. Katliamda kadın, yaşlı, çocuk demeden 613 soydaşın alçakça katledilmesinin derin bir sızı ve acı olarak milletin yüreğine çöreklendiğini ifade eden Bahçeli, “Savunmasız, masum, hiçbir suçu ve günahı olmayan Azerbaycanlı gardaşlarımız işkencelerle, akla ve mantığa sığmayan en zalimane yöntemlerle yüz yüze kalmışlardır” dedi. Bu manzaranın Ermeni katiller tarafından yürütülen etnik temizlik harekâtının adı ve tanımından başka bir şey olmadığını söyleyen Bahçeli, buna neden olanları lanetledi.

Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin hala işgal altında bulunmasının üzüntü ve elem verici bir durum olduğunu söyleyen Bahçeli, “Ne ilginç bir rastlantıdır ki, Hocalı’da kan döken, katliama ve kıyıma liderlik yapan kişi bugün Ermenistan Devletinin başındadır. Bu şahsın yönetimi altında bulunan Ermenistan hala vatan topraklarımızla ilgili hak iddia etmektedir” dedi.
AKP hükümetinin bunların hiçbirinden rahatsızlık duymadığını ileri süren Bahçeli, “AKP hükümeti, Sarkisyan’ı her fırsatta taltif etmiş, Ermeni açılımıyla kendisine vaatte bulunmuş ve açık çek sunmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Sözde Ermeni Soykırımını inkârı suç sayan yasayı Meclis’inden geçiren Fransa’nın Karabağ meselesini çözmek için kurulan MİNSK grubunda hala üye olarak varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Bahçeli, sorunun çözümü için şu önerilerde bulundu:

“Ermenistan silahlı unsurları Karabağ etrafındaki yedi reyondan önşartsız geri çekilmeli, burada Azerbaycan egemenliği yeniden tesis edilmelidir. Yukarı Karabağ’ın işgal ve esaret altına alınmasından sonra mülteci ve göçmen durumuna düşen soydaşlarımızın evlerine dönmesi, topraklarına kavuşması ve zararlarının ödenmesi mutlaka temin edilmelidir. Karabağ meselesinin çözümü amacıyla kurulan ‘MİNSK’ üçlüsünün yıllardır süreci oyalamaktan, sündürmekten ve küresel güç merkezlerinin karşılıklı stratejik avantajları ve hedefleri uğruna Karabağ’ı alet etmekten başka bir işe yaramadığı üzeri bastırılamayacak bir gerçektir.”

-“HEPİMİZ ERMENİYİZ” DİYEN ERİVAN UŞAKLARI...-

“Türk milletinin adını soykırımla yan yana getirme arayışında olanlar ve 1915 olaylarıyla ilgili hesap sormaya cüretkâr bir şekilde yeltenen mihraklara” seslenen Bahçeli onları Hocalı’nın pişmanlığını göstermeye, Ermeni vahşiliğini itiraf etmeye çağırarak şunları söyledi:

“ ‘Hepimizi Ermeniyiz’ diyen Erivan uşakları, sözüm sizedir. Diasporanın gönüllü ve güdümlü elçileri çağrım size yöneliktir. Taşnak terörünün içimize sızan parçaları, aziz milletimizi soykırımcı görme ve gösterme konusunda özel talimatlı çevreler mesajım bizzat sizinle ilgilidir. Şayet hala insanlıktan tümüyle azade değilseniz, vicdanlarınız bütünüyle nasır tutmamışsa Hocalı’nın hakkını teslim edersiniz, 21’nci yüzyılın en hunhar saldırısını siz de şiddetle kınarsınız.”

-“SİYASİ NAMUS ADINA O BAKANLARI AÇIKLAYIN”-

Bahçeli konuşmasında, MHP’nin iktidar ortağı olduğu 57’inci hükümet döneminde “teröristbaşıyla görüşüldüğü ve devletin ilgili kurumlarının bu katilin el yazısı notlarını MHP’li bazı bakanlarla paylaştığı” iddialarına da yanıt verdi. Bahçeli, “Siyasi namus adına Başbakan ve arkadaşları, şu sorumuza cevap versin: Kimdir bu MHP’li bakanlar? Biraz utanmanız ve siyasi ahlakınız varsa bunları isim isim açıklarsınız” dedi. MHP ve İmralı canisinin isimlerini yan yana getirmenin bile büyük bir hakaret ve haysiyetsizlik olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle devam etti:

“Milliyetçi Hareket Partisi, bölücülerle, eli silahlı militanlarla ve elebaşlarıyla hiçbir ortamda pazarlık yapmamış, müzakere çabasında bulunmamış ve bunları aklından dahi geçirmemiştir. Hükümet ortağı olduğumuz yıllarda, İmralı canisinin yargılanabilmesi için elbette mahkeme heyeti kamuoyuna açık bir şekilde gerekenleri yapmış ve hiçbir şey gizli kapaklı kalmamıştır. Ve tüm gerçekler zaten dönemin mahkeme tutanaklarında ayan beyan ortadadır. Biz kanlı terörle ancak mücadele eder ve kökünden kazımak için varımızı yoğumuzu ortaya dökeriz. Aksini iddia edenler ise, MHP ile AKP’yi birbirine karıştıran zavallılardır. PKK’ya boyun eğenlerle, KCK’yı besleyip büyütenlerle ve şereften sınıfta kalanlarla partimizi bir görmek, bir arada değerlendirmek en az İmralı’yla görüşüldüğü bühtanı kadar vahimdir.”

Bu iddiaları manşetlerine taşıyan gazetelere de tepki gösteren Bahçeli, “Şimdi biz, izansızca, ahlaksızca yayın yapan yandaş basın sahiplerinin, mesela İmralı canisiyle yakalanmadan önce; Suriye’de, İtalya’da ve Kenya’da görüştüklerini söylesek bu doğru ve isabetli olacak mıdır?” diye sordu.

-İMRALI İLE YENİ TEMAS HAZIRLIĞI-

Bu iddiaların ortaya atıldığı sürece de dikkat çeken Bahçeli, “Anlaşıldığı kadarıyla AKP, yeni anayasa hazırlığı kapsamında ve ikinci yıkım seferinde İmralı’yla resmi temas kurmak amacıyla kafaları karıştırmak ve meseleyi olağanlaştırmak için, milletimize psikolojik operasyon yapmaktadır. Takılmış plak gibi her söyleneni tekrarlayan, kurulmuş saat gibi ses veren, düşünmeden ve analiz etmeden ezbere konuşan sahibinin sesi bir başbakan yardımcısının, son günlerdeki ifadeleri açıkça buna işaret etmektedir. AKP, Oslo görüşmelerini meşrulaştırmak, PKK’yı siyasete sokmak için yeni bir hareket başlatmıştır” dedi.

-SURİYE'DE KÜRTLERE ÖZERKLİK ENDİŞESİ-

Suriye’deki gelişmelere de değinen Bahçeli, muhalif sözcülerin, Suriyeli Kürtlere özerklik statüsü verme konusundaki vaatleri ve beyanlarının endişe verici olduğunu söyledi. Bahçeli, “Irak işgalinin ardından oluşan peşmerge yönetiminden sonra, Suriye’nin de benzer bir akıbete uğraması güney sınırımızda yeni bir özerk yönetimin ortaya çıkmasına neden olabilecektir. Kamışlı, Cezire ve Halep bölgelerindeki Kürtlerin Irak’ın Kuzeyine eklenme istek ve çağrıları; Erbil’i, Lazkiye limanıyla denize bağlayacak koridoru açacak, bu kapsamda dört parçalı büyük Kürdistan’ın inşa faaliyeti tam kıvamına gelecektir” dedi.

Devlet Bahçeli, iki gün önce Suriye’de yapılan referandumun sağlıklı ve sağduyulu bir başlangıca vesile olmasını beklediklerini belirtirken, silahla, öldürmeyle bir sonuç alınmayacağını hem Esad yönetimi hem de muhalif güçlerin idrak etmesi gerektiğini söyledi. 

Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,359 µs