En Sıcak Konular

'Bin yıl geçse de affetmeyeceğiz!'

28 Şubat 2012 12:23 tsi
'Bin yıl geçse de affetmeyeceğiz!' "Tarih 28 Şubat'ın mimarlarını, taşeronlarını, taşeron sivil toplum örgütü yöneticilerini, medya yöneticilerini, yazarlarını bin yıl geçse de affetmeyeceğiz."

Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında milletvekillerine konuşuyor.
Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

26 Şubat'ta geçirdiğim operasyonun ikinci aşaması 10 Şubat'ta tamamlanduı. Geçmiş olsun dilekleri için tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum.

Hayır dualarını esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimiz bana Dik dur eğilme, bu gençlik seninle dedi. bugüne kadar hep dik durduk, dikleşmedik,. Rüku ve secde dışında asla eğilmedik. Milletinin vefasını asla boşa çıkarmayacağız.

İhlas ve muhabbet her türlü oyunu bozar. AK Parti hükümeti herkesin ve ker kesimin iktidarıdır.

Pazar günü son derece anlamlı ve kederli bir yıldönümünü idrak ettik. 26 Şubat 1992'de Hocalı'da toplam 613 masum insan Ermeni saldırganlar tarafından katledildi. Hocalı'da katledilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyoruz. İstanbul başta olmak üzere birçok şehrimizde Hocalı anıldı. İstanbul'daki bir kaç marjinal ve münferit pankartın açılması veya sloganın atılması acımızı gölgelemez.

Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız, orada katledilen masumların yasını tutmaya devam edeceğiz. Her zaman nefreti çoğaltan değil hakkı savunan olacağız.

Adana'da baraj inşaatında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Başbakanımız Necmettin Erbakan için de Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye'nin Somali'ye ilgisi ve desteği sürecek, konferasnın ikincisini İstanbul'da düzenleyeceğiz.

Bir demokrasi faciasının yıldönümünde grup toplantımızı gerçekleştiriyoruz. 28 Şubat hadisesi zihinlere bir kara leke olarak yazılmıştır. 28 Şubat, 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün devamı niteliğindedir. 28 Şubat'ta farklı yöntemler kullanılmıştır. Millet iradesi ve milletin kendisi hedef alınmıştır. Kirli senaryolar, bazı tertipler vasıtasıyla sivil iktidar görevden uzaklaştırılmıştır. Türkiye fakirleşmiş, yokluğu, yoksulluğa mahkum olmuştur. Hukuksuz işten atmalar, fişlemeler gerçekleşmiş. Yerel yönetimler baskı altına alınmış, hizmet üretilmesi engellenmiştir. Üniversite kapılarında öğrenciler rencide edilmiştir. Nice kız öğrenci kılığı kıyafeti yüzünden eğitim hayatı elinden alınmıştır. Yapılanların ahı, vahı yerde kalır mı? Bunlar yaşadıklarımız gördüklerimiz ama bir de göremediklerimiz var.

Biz 28 Şubat'ın mağduru olarak gururla ayaktayız, buradayız. Sizler 28 Şubat'ın mağdurları olarak büyük bir gururla ayaktasınız, buradasınız. 28 Şubat'ta hakkı yenen nice kardeşimiz haklarına kavuşuyor. Üniversite kapılarından çevrilen, ikna odalarında işkence edilenler bir şekilde haklarına kavuştu. 28 Şubat'ın mağdurları insan içine çıkamıyor. Tarih 28 Şubat'ın mimarlarını, taşeronlarını, taşeron sivil toplum örgütü yöneticilerini, medya yöneticilerini, yazarlarını bin yıl geçse de affetmeyeceğiz. Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat'ın mimarları da 15 yıl geçmeden unutulmuş, millet elinin tersiyle itmiştir.

Ne diyor Üstad, "Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik" diyor. Tabii bu sözün sahibinin Necip Fazıl olduğunu bilemeyen cahiller hemen yorum yaptı. O da o zindanlarda çok eziyet çekti.

Merhum Mehmet Akif'le konuştu, şaşırdım, hayret. 27 Mayıs'tan ibret alınmadığı için 12 Mart yaşandı. 12 Mart'tan ibret alınmadığı için 12 Eylül yaşandı. Tüm bunlardan ders çıkarılmadığı için 28 Şubat yaşandı.

Millet iradesi AK Parti döneminde güç kazanmıştır. Hiçbir şekilde vesayeti kabul etmiyoruz. Demokrasilerde karar da yetki de milletindir. Genç nesilllerinin istikbalinin gölgelenmesine seyirci kalmayız. Bunlar demokrasiyi sadece kurultaylarda işlerine geldiği için hatırlarlar. 28 Şubat'ta, Ergenekon'la mücadelede hatırlamadıkları demokrasiyi sadece kurultay kürsüsünde telaffuz ederler. Demokrasiye bu kadar düşkündünüz ki, 28 Şubat'ta neredeydiniz. 27 Nisan'da neden sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Ankara'da savcılar var dediniz. Bunların demokrasiye aşkı platoniktir. CHP'nin jetonu sonradan düşer.

Oğuz Atay'ın bir sözü var, Türk solu geç kalmıştır, çünkü bir gece önce sabaha kadar içmiştir. Ben demiyorum. Mahmurlukları geçince Ergenekon konusunda uyanacaklar. Kendi içinde demokrasiyi tesis edemeyen, muhalif seslere baskı uygulayan bir genel başkandan demokratik duruş beklemiyoruz.

CHP kurultayında geçmilleriyle gurur duyduklarını söylüyorlar. Dersim konusunda da, İstiklal Mahkemesi konusunda da geçmişinizle gurur duyuyoyr musunuz?

Kılıçdaroğlu ve CHP'den fazlasıyla memnunuz. Kılıçdaroğlu, CHP'nin başında olduğu müddetçe AK Parti gücüne güç katacaktır. Kurultayda konuştuğu kürsünün önünde kendi milletvekili tartaklanıyor, Kılıçdaroğlu o rezalete negel olacağı yerde hala bize hakaret ediyor.

28 Şubat'ın verdiği en büyük hasar eğitimde oldu. 28 Şubat sürecinde hedef sadece imama hatipler olmadı, aslında Anadolu çocuklarını, yoksul ailelerinin çocuklarını hedef almıştır. Bu şekilde meslek liselerinin önünü kesmiştir. Bu zihniyet bu çocukların önünü kapatmış, istikbalini karartmıştır.

Eğitimin önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Ekonominin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacı karşılanacaktır. CHP ve TÜSİAD'ın tepkisi bayat ve Türkiye gerçeklerinden uzak. TÜSİAD'ın bir kez daha eğitimde statükoculuğu savunması ibretliktir. Kusura bakma, senin arzun olmayacak, milletin arzusu olacak. Daha önce de söyledim, işinize bakın, biz de işimize bakalım. Sanayide, ticarette ne sayleyecekseniz söyleyin. Sıkılmadan şunu söylüyorlar, kızların okumasının önü kapanacakmış. El insaf, 9 yılda eğitim nereden nereye geldi. TÜSİAD önce 28 Şubat'taki rolünü sorgulasın. Kız çocuklarının okuldan koparılacağı iddiası tamamen yalandır.

Terörle mücadelemiz son derece büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Terörle mücadele sarsılmaz bir şekilde devam ederken örgüt içindeki çarpıklıklar daha net görülüyor. Güvenlik birimlerimizin motivasyonunu olumsuz etkileyecek her türlü girişim karşısında bizi bulacaktır. Kurumlarımız arasında bir çatışma varmış gibi göstermek kimsenin işine gelmez.



Bu haber 1,159 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,821 µs