En Sıcak Konular

Balyoz davasında tanıklar dinlendi

27 Şubat 2012 18:43 tsi
Balyoz davasının bugünkü duruşmasında, plan seminerine ilişkin tanıklar dinlendi. Bazı sanıklar, aynı soruyu tekrar ettiği için bir sanık avukatına tepki gösterdi.



İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında tanık sıfatıyla dinlenen Melek Üçtepe, Mahkeme Başkanı Ali Efendi Peksak'ın sorularını cevapladı. Üçtepe, 1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda sivil memur olduğunu veri hazırlama kontrol işletmeni olarak görev yaptığını söyledi. Üçtepe, Üçtepe, aynı dönem birlikte çalıştığı için emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak ve Albay Bülent Tunçay'ı tanıdığını ifade etti. Balyoz planını ilk kez yazılı ve görsel basından duyduğunu söyleyen Üçtepe, kendinden önce görev yapan Nazlı isimli memurun bilgisayarını kullandığını, bilgisayarın şifresi ve kullanıcı adının olup olmadığını hatırlamadığını anlattı.

Bu arada, sanık avukatı Nevzat Güleşen ise "Savcılık, ifadenizle ilgili olarak kozmik odaya girmeye yetkisine sahip olan kişiler arasında sizin isminizin de bulunduğunu belirten bir yorum yapmış. Ancak siz burada mahkeme ifadenizde kozmik oda değil, plan odasına girme yetkinizin olduğunu söylediniz. Hangisi doğrudur?" diye sordu. Üçtepe ise, plan odasına girme yetkisine sahip olduğunu söyledi. Avukat Güleşen'in aynı mahiyette soru sorması üzerine bazı sanıklar, "Kardeşim, cevapladığı soruları tekrar tekrar soruyorsunuz. Yeter ama! gereksiz sorularla vakit kaybettirmeyin bize." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Tanık Melek Üçtepe'nin ardından diğer tanık Albay Bayram Tanrısevdi'nin ifadesine başvuruldu. Davaya konu tarihte 1. Ordu plan seminerinin idari işler sorumluluğunun kendisine verildiğini belirten Bayram Tanrısevdi, "Seminerin sekreterliğini yaptım." dedi. Oturma planları v e haritaları hazırladığını söyleyen Tanrısevdi, daha önceden yapılan seminerlerin kayıtlı olduğu CD'lerine bakarak 2003 yılındaki 1. Ordu Plan seminerindeki oturma planları ve haritaların hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Duruşma yarına ertelendi.

(CİHAN)

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs