En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu saltanatını sağlamlaştırıyor

27 Şubat 2012 12:36 tsi
Dünkü kurultay'da muhalifler tekme tokat dışarı atıldı, verdikleri önerilerin hiçbiri kabul görmedi. Bugün ise başlayan kurultay gergin başladı.

CHP'nin eski Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan'ın, CHP'nin 17. Olağanüstü Kurultayı'nın yapıldığı salona gelişinde arbede yaşandı.

Savcı Sayan, kurultayın yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na, koruması olduğunu söylediği bazı kişilerle birlikte girmek istedi. Polis ve bazı partililerin engeliyle karşılaşan Sayan, ''İsa Gök'ün akıbetini yaşamak istemiyorum. Bunlar benim arkadaşlarım'' diyerek koruması olduğunu söylediği kişilerle salona girmekte ısrar edince arbede yaşandı.
Bunun üzerine parti görevlileri salona sadece delegelerin girebileceğini belirterek, Sayan'ın koruması olduğunu söylediği kişilere engel oldu. Daha sonra Sayan, tek başına salona girdi. Bazı delegeler, Sayan'a ''provokatör'' diye bağırarak tepki gösterdi.

Arbede sırasında Sayan'ın koruması olduğu söylenenlerden biri, tartaklandı. Sayan'ın salona girişinin ardından polis, söz konusu kişileri salonun bahçesinin dışarısına çıkardı.

Bu arada arbedeyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da bazı partililerin tepki gösterdiği görüldü.

CHP 17. Olağanüstü Kurultay'ın yapıldığı salona, delegeler haricinde partililer alınmıyor. Salona girmek isteyen bazı partililer de salonun bahçe giriş kapılarında güvenlik görevlileriyle tartıştı.

CHP'nin 17. Olağanüstü Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda başladı. Bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birileri şunu bekliyordu, CHP kurultay yapacak, kavga olacak, sandalyeler havada uçuşacak. Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, her kurultayda savunan CHP. CHP yeni bir yol haritası çiziyor, halka giden bir yol haritası, halktan yana bir yol haritası, ülkenin, insanın sorunlarına yönelik bir yol haritası çiziyor." dedi.

"Sağlıklı işleyen bir demokrasi yok, güçler ayrılığı ilkesi oturmamış, medya, gazeteciler baskı altında." diyen Kılıçdaroğlu, Çin'den sonra en çok hapiste gazetecisi olan ülke haline gelindiğini savundu. "Bütün sorunları aşabiliriz, sahip çıkabiliriz ama demokrasi ve özgürlük içinde yapacağız." diyen Kılıçdaroğlu, "O kadar içine sindirmiştir ki Erzurum'da, Sivas'ta demokrasiyle Kurtuluş Savaşı verilmiştir." diye konuştu. Kendileri gibi düşünmeyenlere de özgürlük olmasını istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Dün çok önemli bir sınav verdik, Türk demokrasisi açısından ço könemli bir sınav verdik. Önce demokrasiyi, tüzüğü değiştirerek kendi partimizde yaptık." ifadelerini kullandı.

Artık kadınların da siyaset yapmasının yolunu açtıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, hiçbir partinin yapamadığını CHP'nin yapacağını ve bu onun tarihi bir görevi olduğunu ifade etti. CHP'nin yeni bir yol haritasıyla halka gideceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, umutsuzluğun kitaplarında olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Biz ülkemizi, insanımızı seviyoruz. Kim olursa olsun, etnik kimliği, rengi, inancı, kıyafeti ne olursa olsun herkesi mutlaka ve mutlaka çatısı altına bulacağı tek yer var oda CHP'dir. Halktan yana politika üretmek, halk için çalışmak. CHP olmak halka adanmışlık demektir. CHP kurultayları değişti. Barışın özgürlüğün ve demokrasinin dile getirildiği kurultaylar oldu."

Dün tüzüğün oy birliğiyle kabul edildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Delgelere değişimin ve dönüşümün altına imza attıkları için teşekkür ediyorum. Hiçkimseye telefon açıp şöyle yapın böyle yapın demedik. Onları özgür iradelerine bıraktık. Herkes özgürce gelmeli düşüncelerini söylemeli ve oyunu kullanmalıdır dedik. CHP'lilerin sağduyusuna güveniyorum yurtseverliklerine güveniyorum." şeklinde konuştu

ajanslar



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs