En Sıcak Konular

Meteoroloji uyardı, AKOM kar alarmına geçti

27 Şubat 2012 12:08 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiler doğrultusunda alarma geçti.

Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzluklara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, İstanbul da yağışın akşam saatlerinden itibaren önce karla karışık yağmura, ardından da kara dönüşmesi bekleniyor. Kar yağışının perşembe sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, bu gece ile çarşamba öğle saatleri arasında kuvvetli yağacağı kar kalınlığının 5 ila 20 santimetre aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den alınan uyarı doğrultusunda Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları temsilcileri 15.00'dan itibarin AKOM' da hazır bulunacak. Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzluklara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İlçe belediye başkanlıklarının da gerekli tedbirleri almaları için bilgilendirildiği öğrenildi. Yetkililer vatandaşları kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri konusunda uyardı.

cihan

Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs