En Sıcak Konular

"CHP'nin yavru partisi!"

24 Haziran 2007 21:50 tsi
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP şimdi yavrusunu da doğuruvermiş, MHP... Şimdiden kendilerine göre bazı hazırlıklar yapıyorlar. Birbirlerinden farkı yok, al birini vur öbürüne” dedi

Erdoğan, partisince Adıyaman Sakarya Caddesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin milletin ve Türkiye'nin partisi olduğunu, hamurunu milletin yoğurduğunu, kumaşını milletin dokuduğunu ifade etti.

Milli iradeye gidilirken pusulanın, direksiyonun ve mührün millette olduğunu kaydeden Erdoğan, dibe vuran ve iflasın eşiğine gelmiş bir ekonomiden ülkeyi bugünlere taşıdıklarını anlattı. İthal ürünlerin dışında iktidarları döneminde zam kelimesini unutturduklarını belirten Erdoğan, elektriğe 5 yıldır zam yapmadıklarını söyledi. Bunu görmek ve duymak istemeyenlerin bulunduğunu, onlara gerekli cevabı halkın vereceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şimdi çıkmışlar, yarışa girmişler. Ben mi mazotun fiyatını daha çok indiririm, sen mi daha çok indirirsin? Yaptıkları bu... Bekara karı boşamak kolay. Ne olacak 22 Temmuz'a kadar 'fiyatı indirdim' dersin, 'vergi almıyorum' da dersin. Peki bu memleketi neyle yöneteceksin? Yani bizim petrol kuyularımız mı var, neyle? Hep aldattılar bu milleti ve 1990'lı yıllarda kriz böyle çıkmadı mı? 2000'li yıllarda krizler böyle çıkmadı mı? Hala biz bunların krizlerinin faturasını ödüyoruz. Onların borçlarını ödüyoruz.

Fakat kimlik var ya kimlik, bu kimlik çok önemli. Eğer kimlikte tahribat varsa onlardan herşey beklenir. Suistimaller, almış başını gidiyordu. Bizden önceki iktidarda kimler vardı? DSP var mıydı, ANAP var mıydı, MHP var mıydı? 22 banka fona devredildi. Bunun bedeli 40 milyar dolardı. Kimin cebinden çıktı? Benim halkımın cebinden çıktı bu para. Şimdi yine gelmişler milletimize dürüstlükten bahsediyorlar. Hele hele bir tanesi var ki, bunların içinde... Hangisi? Biliyorsunuz. Ve onun bankasında da yine aynı şeyler vardı. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 30-35'lerle döviz bazında faiz verilmez, yok böyle bir şey. Ama bunları gördük. Batık bankaların zedelerine bizler para ödedik.”

“HORTUMCU KİM...”

Erdoğan, önceki dönemlerde işçi ve memurlardan zorunlu tasarruf kesintileri sonucunda devletin işçi ve memuruna 13,5 katrilyon lira borçlandığı, bu borcu alanların içinde CHP, DYP, MHP, ANAP'ın bulunduğunu ifade etti. Göreve geldiklerinde bu borcu ödediklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Hortumcu kim? işte bunlar, onlar hortumladı, biz ödedik. Yolsuzlukla mücadele eden biz, utanmadan sıkılmadan şimdi çıkmışlar, bize dürüstlük dersi veriyorlar. Bu millet sizin cemazülevvelinizi iyi bilir. Hele hele CHP'nin... Bu ülkede dikili ağacı yok bunların, dikili ağacı. Çünkü bu CHP, şimdi yavrusunu da doğuruvermiş, MHP... Şimdiden kendilerine göre bazı hazırlıklar yapıyorlar. Birbirlerinden farkı yok, al birini vur öbürüne.”



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs