En Sıcak Konular

Abdulcelil: Suriye'deki dramı görmeliyiz

26 Şubat 2012 20:56 tsi
Libya Ulusal Geçiy Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, ''Tüm insanlık Suriye'de yaşanan drama karşı duyarsız kalmamalı'' dedi.

UGK Başkanı Abdulcelil, bazı konsey üyeleriyle birlikte Mirsata'da devrimin birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalara katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende konuşan Abdulcelil, Libya'nın özgürlüğü için hayatını ortaya koyan Misrata halkını bu ülkenin ebediyen unutmayacağını söyledi.
 
Misratalı savaşçıların, Kaddafi güçlerine karşı verdiği mücadelenin Libya tarihine altın harflerle yazılacağını kaydeden Abdulcelil, ''Libya için hayatını veren Misrata'nın şehitlerine, gazilerine bu halk minnettar kalacaktır'' dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde Misrata'da yapılan seçimlere değinen Abdulcelil, seçimlerin Libya demokrasisi için örnek teşkil ettiğini belirtti. Misrata halkının ilk demokrasi sınavını başarıyla tamamladığını ifade eden Abdulcelil, seçimlerin 4 ay sonra ülke genelinde yapılacak seçimler için güzel bir örnek olacağını söyledi.
 
UGK olarak Libya'da demokrasinin bir parçası olan parti çalışmalarını da desteklediklerini kaydeden Abdulcelil, Libya halkının isteklerinin, Libya meclisinde en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
-''Bütün Libya'ya yetecek kaynağımız var''-
 
UGK ve Libya hükümeti olarak, Libya'nın yeniden inşası ve geleceği için çaba sarf ettiklerini kaydeden Abdulcelil, şöyle konuştu:
 
''Sadece Libya değil, Libya'nın dört bir tarafının geliştirilmesi için yeni projeler hazırlıyoruz. Libya için hayatını veda eden şehitlerin ailelerine, bizler sahip çıkacağız. Onlar bize şehitlerden birer emanettir. Biz bu ülkeyi, Allah'ın yardımıyla Kaddafi diktatörlüğünden aldık. Şehitlerimiz özgür Libya için hayatını verdiler. Libya'da federal bir yapı düşünmüyoruz. Misrata, Bingazi ve Trablusuyla sadece bir Libya var. Libya bir bütündür.''
 
Libya'da savaş esnasında silah kullanan grupların artık silahlarını bırakması gerektiğini ifade eden Abdulcelil, ''Artık Libya'da savaş istemiyoruz. Libya'nın içerde ve dışarda güvenliği için askeri güçlerimizi, polis kuvvetlerimizi en iyi şekilde oluşturacağız. Libya'daki silahlı grupların düzenli ordu bünyesinde birleşmesini tavsiye ediyorum. Bu ordu için büyük önem arz ediyor'' dedi.
 
-Suriye'de olaylar-
 
UGK Başkanı Abdulcelil, konuşmasında Suriye'de yaşanan olaylara da değindi. Libya halkı olarak Suriye halkının yanında olacaklarını belirten Abdulcelil, ''Tüm insanlık Suriye'de yaşanan drama karşı duyarsız kalmamalı. Suriye insanı bizim için çok değerli. Suriye halkının bir damla bile kanı dökülsün istemiyoruz'' diye konuştu.
 
Konuşmasının son bölümünde Kaddafi taraftarlarına seslenen Abdulcelil, ''Kaddafi'nin sonunun nasıl olduğunu hatırlayıp, Libya kanı üzerinde oyunlar oynamasınlar'' dedi.
 
Bu arada kutlamalara katılan Suriyeli bir grup, UGK Başkanı Abdulcelil'e teşekkür ederek, Suriye bayrağını simgeleyen bir kaşkol hediye ettiler. Törende Libya askeri uçaklarının gösterisi de beğeniyle izlendi.

aa


Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,250 µs