En Sıcak Konular

PKK, örgütte MİT'çi avı başlattı

26 Şubat 2012 13:03 tsi
PKK, örgütte MİT'çi avı başlattı Tartışmaların KCK/PKK'nın dağ kadrosuna kadar uzandığı belirtilen haberlerde, örgüt içinde MİT'çi avının başladığı ve infazların yaşandığı bilgisi veriliyor.

Aksiyon dergisi, MİT mensuplarının ifadeye çağrılmasıyla gündeme gelen tartışmaları mercek altına aldı.
 
MİT mensuplarının ifadeye çağrılması ile başlayan tartışmalar KCK/PKK'nın dağ kadrosuna kadar uzandı. Ancak dağdaki tartışma MİT görevlilerinin ifadesinin alınıp alınmamasından ziyade 'Örgüt içinde MİT elemanı var mı?' şeklinde devam ediyor. "KCK içindeki MİT'çiler kim?"sorusu örgütte başka bir meseleyi ortaya çıkardı: Aksiyon'un daha önce gündeme getirdiği PKK'daki JİTEM mensupları. İddialara göre Kandil, "MİT'çiler" ve "JİTEM'ciler" diye ikiye bölündü. Bu konuda ciddi tartışmaların başladığı hatta küçük çaplı çatışmaların yaşandığı ileri sürülüyor. Bazı kamplarda örgüt mensuplarının yerleri değiştirildi ve tartışmaları minimuma indirmek için bir bildiri yayımlandı. KCK/PKK'nın dağdaki lideri Murat Karayılan örgüt içindeki 'ajan' tartışmalarını bitirmek için 15 Şubat'ta yayımladığı bildiride sert ifadeler kullandı: "Kürt halkının özgürlük mücadelesi için burada bulunuyoruz. Bizi birbirimize düşürmek isteyen odaklara kanmayın. Ajanlık suçlamasını bırakıp 'ne yapabiliriz' tartışmasını yapmalıyız. Eğer sorun varsa da o kişiler özeleştirilerini vermek zorunda. Tartışmalar devam ederse gerekli cezalar devreye girecektir."

Karayılan'ın bildirisi örgüt içindeki hareketliliği bitirmeye yetmedi. Örgütün sözde Zap eyaleti medya savunma karargâhında başlayan ajanlık tartışmasında iki örgüt yöneticisi infaz edildi, Roni kod adlı örgüt mensubu çatışmada yaralandı. Bunun üzerine kamplardaki militanların yerleri değiştirildi.

Aksiyon Dergisi'nin haberinde örgüt içindeki Suriyelilerle ilgili de önemli bilgiler yer aldı. Haberde yer alan iddialar, KCK'da yönetimsel anlamda ibrenin Suriyelilerin lehine kaydığı yönünde. Suriye istihbaratı El Muhaberat'ın elemanları olarak örgüt içinde yer aldıkları belirtilen ve üst düzey konumda olan 100'den fazla Suriyeli bulunuyor.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlara göre, El Muhaberat'a çalışan ancak Türkiye sınırları içinde de terör estiren Suriye uyruklu örgüt yöneticileri kimler? KCK/PKK'daki diğer Bahoz'ların kimliğini ilk kez Aksiyon dergisinin haberinde yer aldı. İşte Suriye istihbaratına çalışan ve bu ülkenin vatandaşı olan, aynı zamanda PKK'ya yön veren bazı teröristlerin kimliği.

Nurettin Halas El-Muhammed (Sofi Nurettin): 1990 yılında örgüte katıldı. Hakkâri-Yüksekova-Şemdinli kırsalında bölge sorumluluğu yaptı. Sofi bölgede birçok silahlı eyleme katıldı. 2003-2007 yılları arasında Diyarbakır kırsalında sözde eyalet koordinatörlüğü yaptı. Bu dönemde Diyarbakır'da gerçekleştirilen eylemleri organize etti. 2008 yılında KCK/PKK'nın silahlı kanadı olan HPG ana karargâh komutanı oldu. Fransızca dâhil üç dil biliyor.

Fehman Hüseyin (Doktor Bahoz): Suriye'de tıp eğitimi aldığı sırada örgüte katıldı. Beşar Esed ile sınıf arkadaşı ve kardeşi ile sıkı bir dostlukları bulunuyor. 1992'de Şırnak kırsalında sözde Cudi bölge sorumluluğu yaptı. 2003'te HPG ana karargâh komutanlığına getirildi. 2009'a kadar örgütün bütün askerî faaliyetlerinin en üst düzeyde sorumluluğunu yaptı. 2007 Ekim ayında Dağlıca, 2008 bahar aylarında Aktütün Jandarma Karakolu baskınlarının planlamasını yaptı ve eylem talimatlarını verdi. 2004 sonunda örgüte yeni katılan TREJ kod adlı Kenan Avcı'ya bombalama konusunda eğitim verdirdi.

Çiya Kobani (kod): Haftanin yürütmede Ali Kiçi kod adlı teröristin yardımcısı iken Haziran 2010'da Hakkâri sorumluluğuna atandı. Kureyşin Tepe askerî üs bölgesine yapılan saldırıyı koordine etti.

Zozan Kobani: 2007-2008 yıllarında Hakkâri merkez Kavaklı Kato bölgesinde faaliyet yürüttü. Zap kampında takım komutanı olarak faaliyet yürütüyor.

Savaş (kod): 1999 katılımlıdır. Hâlen Haftanin Ore alanında takım komutanı olarak faaliyet gösteriyor. 2007 yılı içerisinde Beytüşşebap ilçesinde J.Bçvş. Levent Çelik'in öldürülmesi olayında yer aldı.

MİT tartışmalarıyla ilgili çarpıcı bilgilerin yer aldığı haberin tamamına, Aksiyon dergisinin yarın piyasaya çıkacak sayısından ulaşılabilir.

cihan
 

Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs