En Sıcak Konular

Nazlı Ilıcak: Erdoğan izin verecek

26 Şubat 2012 11:49 tsi
Nazlı Ilıcak: Erdoğan izin verecek Gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, AK Parti ile cemaat arasında çatışma isteyenlerin bunu ısrarla körüklediğine dikkat çekti.

“Her Taşın Altında 'The Cemaat' mi Var?” isimli kitabını anlatan yazar, soruları cevapladı ve kitaplarını imzaladı. Kitapta, Ergenekon davası, poliste cemaatçi iddiaları, Hrant Dink cinayeti, Nedim Şener’in cemaatçi polisleri suçlaması gibi bir çok konuyu işlediğini ifade eden Ilıcak, tartışma konusu MİT ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Belki Fidan’ı hedef almakla savcı yanlış yapmış olabilir ama buradan yola çıkarak iki yanlış bir doğru etmez diyorum. Ergenekon’da mücadele etmiş polislerin bu şekilde görevden alınması, savcının hakkında tahkikat açılması, atanmışlarla sözde seçilmişler karşı karşıya gibi gösterilmesi, bir takım yanlış kavramlarla ortaya çıkılması ve MİT’in alt kademesi. Sadece bir fidanla bahar gelmez diyorum. 28 Şubat’ta MİT’in nasıl insanları, cemaati fişlediğini, madem böyle şüpheler var, bir takım dosyalar var, ben bunların mutlaka soruşturulacağına inanıyorum. Başbakan da izin verecektir bakın göreceksiniz. Kendisinden bir dosya ile izin istendiğinde bu izni verecektir.”
 

“CEMAATİN SİYASETLE HİÇBİR ALAKASI YOK”
 
AK Parti ile cemaat arasında farklı bir beraberlik olduğunu vurgulayan Nazlı Ilıcak, ikisi arasında kavga olduğu iddialarına tepki gösterdi. Ilıcak, “Netice itibariyle ben bu cemaatin ya da gönüllüler hareketinin siyasetle hiçbir amacı olmadığının bilincindeyim. Ama bunu böyle göstermek istiyorlar. Gönüllüler hareketi ne istiyor? Okullar açılsın, dindarların önüne bir engel konmasın, başarılı insanlar dindar da olsa ayrımcılığa tabi tutulmasın. AK Parti de bunu istiyor. Bütün dünyaya, batıya açık bir hareket. AK Parti de bu çizgide. Çok örtüşen taraflar var. Refah Partisi ile daha zor örtüşen yan vardı. Karşılıklı bir sevgi saygı da olduğuna inanıyorum. Maalesef bu MİT olayı ile birlikte bu iddiayı seslendirenler baya bir mesafe kazandı.” dedi.
 
   
HOCAEFENDİ NE ZAMAN DÖNECEK?
 
Ilıcak, “Fethullah Gülen Hocaefendi ne zaman dönecek?” şeklindeki bir soruyu şöyle cevapladı: ”Büyük bir arzu var biliyorum ama Türkiye’de sular bir türlü durulmadı. Orada bile çok üzülüyor Gülen Hocaefendi. Her şey onun etrafında dönüyor görüyorsunuz. Yani inanılır gibi değil. Yurt dışında bir odanın içinde bütün vaktini geçirmiş olmasına rağmen, tabiî ki ziyaret eden insanlar var ama sanki bir örgüt lideriymiş gibi her türlü taşın altında onlar olduğu ileri sürülüyor. Buraya gelse daha büyük provokasyonlar olabilir, bundan da çekiniyor. Sonra hizmet aksamadan yürüyor. Bunu da gördüğünü düşünüyorum. Biraz da seni uzaktan sevmek gibi, hizmet de aksamadan yürüdüğü için bence orada mutlaka bir fayda gördüğü için orada kalıyordur diye düşünüyorum.”
 
cihan


Bu haber 1,261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,082 µs