En Sıcak Konular

Kırgızistan, ABD'ye son tarihi söyledi

26 Şubat 2012 10:58 tsi
Kırgızistan, ABD'ye son tarihi söyledi Cumhurbaşkanı Atambayev"ABD temsilcileri, ülkem ve kendim için pazarlık yaptığımı sandılar. Fakat, şimdi niyetimi anladılar. Üs, 2014'te kapatılacak" dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ABD'nin Bişkek'teki askeri hava üssüne hakkında, "ABD temsilcileri, ülkem ve kendim için pazarlık yaptığımı sandılar. Fakat, şimdi niyetimi anladılar. Üs, 2014'te kapatılacak" dedi.
 
Akipress Haber Ajansı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in konuğu olarak Moskova'ya iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Eho Moskova Radyosu'na yaptığı açıklamada ABD ile pazarlık yapılmadığını ve Bişkek;teki askeri hava üssünün kapatılacağını belirtti.
 
Rusya'nın Kırgızistan'daki askeri merkezlerinin 4 yıllık kira ücretini ödemediğini Medvedev'e anımsattığını söyleyen Atambayev, Medvedev'in Savunma Bakanı'nı telefonda aradığını ve 10 gün içinde 15 milyon dolarlık kira borcunun ödenmesi talimatını verdiğini ifade etti.
 
Atambayev, ABD ile İran arasında olası savaş durumunda Bişkek'teki askeri üssün İran roketlerinin hedefi olabileceğine dair endişesini dile getirdi.
 
Atambayev, ABD'yi ülkedeki askeri hava üssünü 2014 yılına kadar kapatması konusunda daha önce de birçok kez uyarmıştı.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da Atambayev'in, Moskova ziyareti sırasında Devlet Başkanı Medvedev ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüştüğü belirtildi. Görüşmelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermeyen Basın Merkezi, ikili ve bölgesel konuların ele alındığını söyledi.
 
Atambayev, kaldığı otelde Kırgız diaspora temsilcileriyle bir araya geldi ve Moskova'daki Dostluk Parkı'nda Kırgız kahramanı Manas'ın heykelinin açılış törenine katıldı.
 
Törende konuşan Atambayev, ilk kez yurt dışında açılan Kırgız heykeline destek olan Rusya ve Moskova yönetimine teşekkür ederek “her halkın bir değeri var. Kırgızistan'ın değeri ise Manas'tır. Manas destanı, felsefe, tarih ve halkımızın bilgeliği ile bir hayat ansiklopedisidir. Manas'ın ana vatanı Sibirya'nın Altay bölgesidir. Bu nedenle, Kırgızlar ile Rusların tarihi ortaktır. Aslında, Manas etnik Rusyalı'dır. Geleceğimiz birdir" diye konuştu.
 
Atambayev, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril ile Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynudin ile de görüşmelerde bulundu.

aa

Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs