En Sıcak Konular

Temizöz de fişlemiş

26 Şubat 2012 09:34 tsi
Temizöz de fişlemiş Faili meçhuller davasında yargılanan Albay Cemal Temizöz'ün, 28 Şubat yapılanması BÇG'nin ikiz kardeşi Doğu Çalışma Grubu'na çalıştığı ortaya çıktı.

Temizöz'ün hakim, savcı ve işadamlarını fişlediği belirlendi. Belgeler, cuntacı Çevik Bir'in, gazetecilere karşı 'mektup kampanyası' emri verdiğini de ortaya koydu.

Tarihe 'postmodern darbe' olarak geçen 28 Şubat sürecinde yapılan fişlemeler belgeleriyle ortaya çıkmaya başladı. Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci'nin kaleme aldığı ve Çıra Yayınları'ndan çıkan '28 ŞUBAT'IN ÇÖZÜLEN KODLARI' adlı kitapta yer alan belgeler, o dönem yapılan fişlemelerin bizzat dönemin paşaları tarafından koordine edildiğini gözler önüne seriyor.

Cuntacıların en etkin isimlerinden dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın kurulmasına öncülük ettiği Batı Çalışma Grubu'na benzer bir grup da 'Anadolu' için fişlemeler yapmış. Bunlardan en önemlisi ise 'Doğu Çalışma Grubu' diye adlandırılan yasadışı oluşuma ait olan ve Güneydoğu'da, Jandarma İstihbaratı tarafından yapılan fişlemeleri ortaya koyan belge. Dönemin Jandarma İstihbarat Grup Komutanı Yarbay Cemal Temizöz imzalı raporda, başta 4 Nolu DGM Başkanı olmak üzere, hakim, savcı ve işadamları 'irtica' adı altında fişlenmiş. Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmanın tutuklu sanığı Ersöz imzalı fişlemelerde, 'İmam Hatip mezunu', 'Adliye'de mescid açtırmaya yönelik girişimlerde bulundu', 'İrticacıları verdiği kararlar ile korudu', 'Refah-Yol hükümeti marifetiyle atandı', 'Adıyaman Menzil şeyhini ziyaret etti' ve 'İrticai faaliyet içinde olan işadamları ile yemek yedi' gibi ifadeler kullanılıyor.

 'HAKİM İMAM HATİPLİ'

Doğu Çalışma Grubu'nun jurnal faaliyetleri doğrultusunda Cemal Temizöz'ün onayından geçen fişleme dosyalarının birinde, 4 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi Hakimi Ali Çağan'la ilgili ifadeler dikkat çekiyor. Fiş dosyasında mahkeme ve Çağan ile ilgili şu ifadeler kullanılıyor: "Özellikle irticai suçlarla ilgili davalarda 4 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin verdiği kararlar dikkat çekicidir. Bahse konu mahkeme heyeti incelenmiş olup Mahkeme Başkanı Hâkim Ali Çağan'ın, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, 1996 yılında Refah Partisi marifetiyle Diyarbakır 4 No'lu DGM yedek üyeliğine, aynı 3 No'lu DGM asil üyeliğine, 1997 yılında da 4 No'lu DGM başkanlığına atandığı, aynı zamanda DGM Adalet Komisyonu üyeliği görevini de yürüttüğü; Hakim Ali Çağan'ın kendisiyle aynı düşünceleri paylaşan arkadaşlarını da etkileyerek adliye binasında mescid açma gayreti içerisine girdiği..."

 NASIL TAHLİYE KARARI VERİRSİN!

Söz konusu fişleme belgesinde 4 No'lu DGM Başkanı Hakim Ali Çağan'ın verdiği bir karar da var. Bu konu belgede şöyle yer alıyor: "Diyarbakır'da yayımlanan Diyarbakır Söz yerel gazetesi ve Söz TV sahibi müteahhit Mehmet Ali Altındağ ile menfaat ilişkisine girdiği, bu şahsın bilinen irticai faaliyetlerini önlemek maksadıyla yapılan işlemlerin aksatılması için her türlü olumsuz tavrı sergilediği, nitekim Diyarbakır Söz gazetesinin 26.05.1997 tarihli nüshasında yayınlanan 'irtica' içerikli bir yazıdan dolayı gazete sahibi Altındağ hakkında 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek' suçundan dava açıldığı, ancak Hakim Ali Çağan'ın Mehmet Ali Altındağ hakkında beraat kararı verdiği..." Doğu Çalışma Grubu'nun fişleme belgesinde ayrıca bazı yargı mensuplarının 'Adıyaman Menzil Şeyhi'ni ziyaret ettiği ve bu ziyaretin irticaî faaliyet olduğu da belirtildi.

ÇARŞAF YAFTASI

 28 Şubat post modern darbesiyle Refahyol iktidarının yıkılmasını sağladıktan sonra milletvekili transferleri ve 4 partinin işbirliğiyle kurulan Anasol-D Hükümeti döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü Personelinin de fişlendiğini ortaya çıkartan bir başka belgede ise tüyler ürpertici ifadeler yer alıyor. 'İrticai Faaliyetlerde Bulunduğu İstihbar Edilen Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli-1998' başlıklı 'gizli' belge, sağduyulu gazeteleri arkadaşlarıyla paylaşan polis memurlarının bile 'irticacı' olarak fişlendiğini deşifre ediyor. 'Gizli' belgede, il-ilçe emniyet müdürleri, karakol amirleri, komiser ve polis memurlarının 'dini toplantılara katılır', 'eşi türbanlıdır', 'irticai düşünceye sahiptir', 'bayan eli sıkmaz', ' cami inşaatına para toplamaktadır', 'eşi tesettürlüdür', 'eşi kara çarşaflıdır', 'sosyal etkinliklere katılmaz', 'MGV ile bağlantılı' şeklinde fişlendikleri de görülüyor.

İŞTE SİZE ÇETE: BÇG

 28 Şubat süreciyle ilgili belgeler eski Bakanlardan Mehmet Gölhan'ın, Çevik Bir emriyle 'PR' çalışmasına hedef olduğunu ortaya çıkardı. Skandal belgede Mehmet Gölhan'ın gazeteye verdiği demeçte, "Devlet içinde örgüt var. İşte size çete: BÇG (Batı Çalışma Grubu)" dediği belirtiliyor, Genelkurmay İkinci Başkanı'nın emri hatırlatılarak, bu sözler üzerine ivedi mektup kampanyası başlatılması isteniyor. Mektupların acilen komutanlığa ulaştırılması istenen belgede, psikolojik harekatta kullanılacak temalar da yine Çevik Bir tarafından belirlenmiş:

* "Muhalefete düşünce şahsi çıkar hesaplarınız açık vermeye mi başladı?"

 * "Şahsi çıkar üzerine RP ile kurduğunuz hükümetin ülkeyi ne hale getirdiğini gördük."

 * "Kendi çetelerinizi kamufle etmek için mi memleketin selameti için yapılan çalışmaları çete olarak niteliyorsunuz."

Dinini yaşayan Amiral...

 28 Şubat sürecinde Doğu Çalışma Grubu'nca hazırlanarak Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen fişleme belgelerinin biri, skandalın vardığı boyutu deşifre ediyor. Emekli Tümamiral G.K.'ye ait kişisel bilgilerin yer aldığı belgede, emekli komutanın fişlendiği görülüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yaptığı sürece emekli amiralin dini vecibeleri yerine getirdiği belirtiliyor. Amiralin, 1991 yılında erken emekli edildiği belirtilen belgede, G.K'nın komutanlara kırgın olduğunun da altı çiziliyor. G.K.'nın ailesi ile olan ilişkilerinin de takip edildiği anlaşılan belgede, emekli komutanın eşiyle yaşadığı sorunların bile kayıt altına alındığı görülüyor.

Bu da yerel TV fişi!

 28 Şubat fişlemelerinden yerel televizyonların da nasibini aldığı görüldü. İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner imzalı "RTÜK tarafından yerel TV'lere frekans tahsisi" konulu belge ile TV kanalları hakkında yapılan fişlemenin İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği ortaya çıktı. Söz konusu kanalların sahipleri ve çalışanları hakkında kişisel bilgilere yer verilen belgede, yayın politikalarıyla alakalı geniş kapsamlı fişleme yapıldığı belirlendi.

İRTİCACI ÇAYCILAR

Belgelere göre cuntacılar Rize Çay İşletmesi'ni bile fişlemiş. 24 Haziran 1997 tarihli Gn Kur. İç Güv. D. Bşk. Tuğgeneral K.D. imzalı yazıda, dindarlar hakkında bilgi toplayan bir sivil ajana teşekkür edildiği görülüyor." Sayın Aksakal" diye başlayan yazıda, "Rize Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde meydana gelen irticai kadrolaşmalara ilişkin 16 Haziran 1997 tarihli mektubunuzu aldım. Bu konudaki görüşleriniz ve hassasiyetleriniz için teşekkür ederim." deniliyor.

yenişafak

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs