En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanlığı düğmeye bastı

26 Şubat 2012 09:22 tsi
Dışişleri Bakanlığı düğmeye bastı Dışişleri Bakanlığı, başkonsoloslukların sahip olduğu elektronik altyapıyı güçlendirerek vatandaşlara daha kaliteli hizmet verecek.

Yeni uygulanacak sistemle hizmetlerin büyük bir kısmı elektronik ortamda yürütülecek, akıllı gişeler devreye sokulacak. Yurtdışında yaşayan vatandaşların konsolosluk hizmetlerini alırken geçirdikleri süreler artık daha da kısalacak. Dışişleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyacağı yenimodele göre başkonsolosluklardaki elektronik altyapı güçlendirilecek, akıllı gişeler üzerinden konsolosluk hizmetleri verilecek. Böylece vatandaşlar elektronik ortamlarda işlemlerini kendileri gerçekleştirecek.

DAHA KALİTELİ HİZMET

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanoğlu hayatı daha da hızlı yaşamaya başladı. İnternet alt yapısı dünyanın bir ucundaki insanı diğer ucundaki ile buluşturdu. Teknolojideki bu değişim Türkiye’de kamu kurumlarını da etkiledi. Bürokratik işlemler, uzun bekleme süreleri ve kağıt israfı azaldı. Dışişleri Bakanlığı da başkonsoloslukların sahip olduğu elektronik altyapıyı güçlendirerek vatandaşa daha kaliteli hizmet verecek.

Bugün’e konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Naci Koru, başkonsoloslukların hizmet kalitesini artırmak için yeni birmodel üzerinde çalıştıklarını söyledi. Vatandaşlara sunulan konsolosluk hizmetlerinin büyük bir kısmının elektronik ortamda yürütüleceğini kaydeden Koru, ekonsolosluk uygulamasına ilaveten akıllı gişeleri de devreye sokacaklarını ifade etti. Koru, “Başkonsolosluklarımıza koymayı planladığımız akıllı gişelerle vatandaş hiçbir görevliye ihtiyaçduymadan, çokdaha kısa sürede işlemlerini tamamlayacak. Vatandaşlarımız hem zamandan kazanacak hem de başkonsolosluklarımız teknolojinin kullanılmasıyla boşa çıkan zamanı Türkiye’nin tanıtımına harcayacak” dedi.

İŞLEMLER BASİTLEŞECEK

Konsolosluk işlemlerinde bilgisayar alt yapısını yıllardır kullandıklarını belirten Koru, bu altyapının daha etkin kullanılması amacıyla sistemlerini güçlendireceklerini söyledi. Koru, buna paralel olarak da vatandaşların konsoloslukla ilgili işlemlerinin basitleşeceğini kaydetti.
 
New York’taki yürüyüş yaygınlaşacak
 
Türkiye’nin tanıtımı için izledikleri politikayı da anlatan Koru, başkonsoloslukların eliyle yurtdışındaki Türk dernekleri ile birlikte New York’taki Türk yürüyüşü gibi organizasyonların genele yayılacağını ifade etti. Özellikle ABD’de her yıl düzenlenen ve yoğun bir katılımın sağlandığı, New York, Los Angeles, Chicago ve Houston gibi festivallerin Türkiye’nin tanıtımına artı değer kazandırdığını belirten Koru, başkonsoloslukların organizasyonuyla düzenlenecek konferans, konser ve festivaller sayesinde Türkiye’nin daha çok turist çekeceğini sözlerine ekledi.

Türkiye algısı değişecek
 
Başkonsolosluklardaki işlemlerin hızlanmasıyla birlikte boşa çıkacak zamanın en etkin biçimde Türkiye’nin tanıtımına ayrılacağını ifade eden Naci Koru, sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini aktardı. Koru, tanıtıma yönelik çalışmaları şöyle özetledi: “Konsolosluk hizmetlerinin yalınlaşmasıyla başkonsolosluklarımız Türkiye’nin tanıtımına odaklanacaklar. Özellikle sosyal ve kültürel hayata yönelik çalışmalar yapacaklar. Türkiye’nin yurtdışındaki görünürlüğünü artıracaklar. Bu tanıtımlar sayesinde ne kadar insan Türkiye’ye gelip bu güzellikleri görürse bizim için o kadar iyi olur.”
 
bugün


Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,704 µs