En Sıcak Konular

Öğrenci seçme sınavları kalkıyor

25 Şubat 2012 09:30 tsi
Zorunlu eğitimle ilgili görüşlerini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tasarıyı bakanlığın alt komisyona havale ettiğini söyledi.

Dinçer seçme sınavlarının kaldırılmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemi hakkında teknik konulardaki tereddütlerin giderilmesi için kendilerine gelen eleştirilerin değerlendirildiğini ifade etti. Öğrencileri seçmeye yönelik sınav sistemini de uzun vadede kaldırmayı planladıklarını belirten Dinçer, “Şu an bununla ilgili bir çalışma yapıyorum. Ancak henüz takvim belli değil” ifadelerini kullandı.

BAŞLAMA YAŞI KÜÇÜLDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde başladı. Çalıştayın açılışında konuşan Milli Eğitim BakanıÖmer Dinçer, dünya üzerindeki iki genel eğilimden birinin eğitime başlama yaşının küçülmesi, bir diğerinin de mesleki eğitimindaha ileri yaşlara doğruötelenmesi olduğunu belirtti. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 12 yıllık kesintili zorunlu eğitiminMilli Eğitim alt komisyonuna gönderilmesinin nedeninin bazı maddelerin yeniden gözden geçirilmesi olduğunu söyleyen Dinçer, yasa tasarını alt komisyona gönderilmesini bakanlığın istediğini kaydetti. Dinçer, “Bazı teknik hatalar var. Hemonların düzeltilmesiyle ilgili hem de ortaya çıkan tereddütlerle ilgili hususların yeniden gözden geçirilmesi için çaba ortaya koyacağız. Dolayısıyla bakanlık olarak Türk eğitim sisteminin daha iyi ve etkin hale gelebilmesi için daha dikkatli bir çaba içinde olacağız. Bu nedenle alt komisyona gitmesini talep ettik” dedi.

TÜSİAD DOĞRULARI SÖYLEMİYOR
 
TÜSİAD’ın yapılan çalışmaların eğitim sistemini geriye götürecek bir uygulama olduğu şeklindeki iddialarına da cevap verdi. Bakan Dinçer, “Ben TÜSİAD’ın dünyadaki bütün kaynaklara ulaşabileceğini biliyorum. Dünyada kesintisiz eğitimi uygulayan kaç tane ülke var? Onunla ilgili bir değerlendirme yapsınlar, ben de göreyim” dedi.
 
bugün



 

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,725 µs