En Sıcak Konular

Suriye'ye açık tehdit

25 Şubat 2012 08:21 tsi
Suriye'ye açık tehdit ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye rejiminin, uluslararası toplumu tanımazlıktan gelmeyi sürdürmesi durumunda bunun "bedelini ağır ödeyeceğini" belirtti.

Clinton, Suriye'nin Dostları Grubu Uluslararası Konferansında yaptığı konuşmada, "Suriye rejiminin, uluslararası toplumun fikirlerini tanımazlıktan gelmeyi sürdürmesi ve Suriye halkının insan haklarını ihlal etmeye devam etmesi durumunda bunun bedelini ağır ödeyeceği" uyarısında bulundu.
 
Clinton, uluslararası topluma, Şam'a "baskıyı arttırmak" için ne yapabileceğini "dikkatlice düşünmesi" çağrısında bulunarak, rejimin üst düzey yetkililerine seyahat yasağı getirmek, mal varlıklarını dondurmak, Suriye petrolünü boykot etmek, ülkedeki tüm yeni yatırımları askıya almak, büyükelçilik ve konsoloslukları kapatmayı tasarlama zamanının geldiğini belirtti.
 
Bu arada, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal, Suriye'deki krizin, iktidarın "gönüllü veya zorla" değişmesinden başka bir çözüm yolunun olmadığını belirtti.
 
İnsani yardımların yeterli olmadığını vurgulayan bakan, ülkesinin, hızlı ve etkili bir şekilde Suriye halkının korunmasıyla sonuçlanmayacak bir eyleme katılamayacağını belirtti.
 
Bakan Suud El Faysal, "Suriye'de olup bitenin tehlikeli bir trajedi olduğunu, Suriye rejiminin tüm meşruiyetini kaybettiğini ve bir işgal rejimi olduğunu" belirtti.

aa


Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,475 µs