En Sıcak Konular

Çağlayan'da tahliye coşkusu

25 Şubat 2012 08:12 tsi
Çağlayan'da tahliye coşkusu Şike davasında tahliye olan 7 kişi sabaha karşı kaldıkları Metris Cezaevi'nden ayrıldı. Coşku içinde karşılanan Musturoğlu, Odyakmaz ve Bülent Uygun ilk demeçlerini de verdi.

Şike davası kapsamında 8 aydır Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan 7 kişinin tahliyesine karar verildi. Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz, Bülent Uygun ve Cemil Turan'ın bulunduğu 7 kişi, sabaha karşı tahliye edildi. Yakınları tahliye edilenleri büyük sevinçle karşıladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülen davada tahliye kararı çıkan Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Bülent Uygun, Cemil Turan, Mehmet Yenice, Mecnur Odyakmaz ve Coşkun Çalık, sabaha karşı Metris Cezaevi'nden ayrıldı. Mahkemenin tahliye kararından sonra, cezaevi önünde toplanan yakınları büyük sevinç yaşadı. Yakınları, yaklaşık 4 saat süren işlemler sırasında dışarıda bekleyerek tahliye olanları karşıladı. Cezaevindeki tahliye işlemlerinin ardından şahıslar dışarı çıktı. Şekip Mosturoğlu ve Mecnur Odyakmaz, kendilerini bekleyenlerin yanına gelerek tebrikleri kabul etti.

Tahliye kararı ile ilgili açıklama yapan Mosturoğlu, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz ama başkanımız, yönetici arkadaşımız İlhan bey diğer arkadaşlarımız henüz tahliye olmadılar. Onun için ruhumuz içerde, bedenimiz dışarıda. Onların masumiyetine en az kendi masumiyetimiz kadar inanıyoruz. İnşallah en kısa zamanda tahliye olacaklar. Bundan sonra tüm mücadelemiz hem kendimizin hem de o arkadaşların aklanması noktasında olacak. Gereken her türlü savunmayı yapmaya çalışacağız" dedi.

Mecnur Odyakmaz ise, "Hakkımızda inanılmaz iddialar vardı. İddianame açıklandığında sadece Fenerbahçe maçı ile ilgili olduğunu gördük. Bu, tutuklanmamızda büyük etkendi. Bunu 5 ay sonra ancak fark edebildik. Biraz özel yetkili mahkemelerin işleyişi ile mücadele etmek durumunda kaldık. Tutuksuz sanıklar ve tanıklar tamamlandıktan sonra içerdeki arkadaşların tahliye edileceğini tahmin ediyoruz. Onların masumiyetine tüm kalbimizle inanıyoruz. Her şey zaman ilerledikçe görülecek. Bundan sonra her şey ayan beyan ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs