En Sıcak Konular

Şike davasında 7 kişiye tahliye

25 Şubat 2012 08:08 tsi
Şike davasında 7 kişiye tahliye Futbolda şike iddialarına ilişkin görülen davada, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Mecnun Otyakmaz ve Bülent Uygun'la birlikte 7 kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.
 
Futbolda Şike davasına bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Fenerbahçe Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü ve Mehmet Yenice'nin, suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, aralarında Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan'ın bulunduğu 16 tutuklu sanığın, kuvvetli suç şüphesini gösteren olgularının bulunması, delileri karatma ihtimalinin bulunması, koruma tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olmayacağından tutukluluk hallerinin devamına oybirliğiyle hükmetti.
 
Futbolcu Emanuel Emmenike, Korcan Çelikay, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Serdar Adalı, Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığın bir sonraki celsede savunmalarının alınması için hazır edilmesine karar verildi. Tutuklu sanık Olgun Peker'in 2010 ve 2011 yıllarında yurt dışına giriş çıkış tarihlerinin gönderilmesi için emniyete yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinde ve Ergenekon ana davasında gizli tanık olarak dinlenen ''Poyraz''ın beyanlarının bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi.
 
Türkiye Süper Lig ve 1. lige ait iddianamede belritilen futbol maçlarına ilişkin kayıt görüntülerinin gönderilmesi için yayıncı kuruluşa yazı yazılmasına hükmeden mahkeme heyeti, aralarında TFF Başkan Adayı Yıldırım Demirören, Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Abdullah Avcı'nın da bulunduğu 21 kişin tanık olarak dinlenmesinin, henüz sanık savunmalarının tamamlanmamış olmasından dolayı daha sonra değerlendilmesine karar verdi.
 
Mahkeme heyeti İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulubüne yazı yazarak, 15 Mayıs 2011 günü oyanan Trabzon-İBB maçında kulup yönetimi tarafından maçla ilgili olarak kendi futbolcularına başarılı olmaları için maç primi verilip verilmediğinin sorulmasını kararlaştırdı. Haklarında seyir yasağı bulunan sanıklardan Yusuf Turanlı, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Sami Dinç, Tamer Yelkovan, Faruk Taşseten, Bülent İşçen, Mehmet Yenice'nin seyir yasaklarının kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanıklardan Zafer Tüzün, futbolcular İbrahim Akın, İlhan Çelikay, kaleci Korcan Çelikay'ın haklarındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
 
Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Mart Pazartesi gününe erteledi.

cihan
 

Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs