En Sıcak Konular

Antalya: Tur teknesinde yangın

24 Haziran 2007 19:23 tsi
Antalya'da, turistleri tura çıkaran teknede yangın çıktı. Teknedeki 63 yolcu, Kaleiçi Yat Limanı'ndan gelen teknelere aktarılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Antalya Yat Limanı'ndan içinde 63 yolcusuyla tura çıkan ‘Samurai 4’ adlı teknede, saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Düden Şelalesi'nin döküldüğü Gençlik Parkı'na seyir halindeyken Adonis Otel önünde motor dairesinde çıkan yangın nedeniyle bir anda yoğun duman altında kalan yolcular, çevreden yetişen diğer tur teknelerine nakledildi. Karaya çıkartılan yolculardan dumandan etkilenenlere 112 Hızır Acil ekipleri müdahale ederken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

VALİ YARDIMCISI GELDİ

‘Samurai 4’ adlı teknenin motor dairesinde çıkan yangın nedeniyle kısa süreli panik yaşandığını söyleyen Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, “Samurai 4 adlı teknede, tura çıktığı sırada Rus, Çin ve Türklerin bulunduğunu tespit ettik. Yolcuların hiçbirinde yaralanma yok. Sadece dumandan etkilenen yolculara 112 ekipleri tarafından müdahale edildi. Teknede 63 yolcu, 3 de mürettebatın bulunduğunu tespit ettik. Olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı” dedi.

Daha önce Alanya'da yaşanan tekne faciası nedeniyle valiliğin aldırdığı tedbirler sonucu faciadan dönüldüğünü kaydedenBalcıoğlu, “Kimsenin burnunun bile kanamaması bizim için sevindirici oldu. Teknenin kapasitesi 90, ancak alınan tedbirler nedeniyle 63 kişi ile yola çıkmış. Tedbirlerin işe yaradığnı gördük” dedi.

ALANYA'DAKİ FACİADA 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Alanya’da, 16 Temmuz 2005 tarihinde ‘Paradise Garden’ adlı tekne batmış, olayda 4 kişi boğularak yaşamını yitirmiş, 22 kişi de boğulma tehlikesi geçirmişti. Olaydan sonra tekneyi kullandığı iddia edilen Hüseyin Ayan ve teknenin sorumlusu olduğu belirtilen Özay Keskin tutuklanmış, tekne sahiplerinden Yücel Mercan ile Dilek Koşpınar ve oğlu Cem Çağrı Koşpınar hakkında yakalama emri çıkarılmıştı.

hürriyet



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs