En Sıcak Konular

Erdoğan: Beyannamemiz Cumhuriyet'in 100. yılı hedefidir

24 Haziran 2007 19:21 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri öncesi açıkladıkları seçim beyannamelerini “Bu seçim beyannamesi 2023 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olarak hedeflenmiştir. 3 Kasım 2002 seçim beyannamemizin bir devamıdır. İcraatlarımızın d

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkez Binası’nda partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Mini miting havasında geçen toplantı sine vizyon gösterileriyle başladı. 22 Temmuz Genel seçimlerinde bugüne kadar gidilen illerde yapılan meydan mitinglerinden özetler gösterildi.

Başbakan Erdoğan, seçim bildirgesini açıklamadan önce sözlerine, “3 Kasım’da milletten aldığımız yetkiyi onurla taşıdık. Uzun ince bir yolda gece gündüz demeden aynı aşkla çalıştık” diye başladı.

BİR 5 YILA DAHA TALİBİZ

Erdoğan, bir 5 yıl daha yönetime talip olduklarını belirterek, “Seçim beyannamemizde ilk istasyon 2013, ikinci istasyon olarak 2023’ü hedefledik. Çünkü 2023 Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü. Bu seçim beyannamemiz 2023’e yönelik” dedi.

ANKARA’YA MAHKUM OLDULAR

14 Ağustos 2001’de, doğu batı ayrımı yapmadan herkesi kucaklayarak yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, AKP dışındaki siyasi partilerin Ankara’ya mahkum olduklarını vurgulayarak, “Kendilerine getirilen yazılı metinlere hep, ‘ha bu kadar mıydı’ dediler ve imza attılar” şeklinde eleştiri getirdi.

VEKALET YENİLENECEK

“Bu seçim beyannamesiyle 22 Temmuz’da yaşayacağım genel seçim milletten aldığımız vekaleti yenileme tazeleme anlamı taşıyacaktır” diyen Erdoğan, seçim bildirgelerinin partinin bir açılımı olduğunu, gerçekleştirilen hizmetlerin devamı olduğuna işaret etti.

ARAŞTIRMA MERKEZİNE SİPARİŞ USULÜYLE HAZIRLATMADIK

Devlet önceliği olan bir iktidar olmadıklarını, insan öncelikli bir iktidar olduklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, “Biz bu beyannameyi bir araştırma merkezine sipariş usulüyle yaptırmadık. Profesyonel bir ekibin hazırladığı beyanname değil. Eğer öyle olsaydı geçmişteki gibi beyannameler olurdu. Biz bizzat yaşayanlara hazırlattık. Ekibimizle milletvekillerimizle hazırladık” şeklinde konuştu.

MAL VARLIĞINA AÇIKLAYAN İLK LİDERİM

Başbakan mal varlığını açıklayan ilk siyasi lider olduğunu belirterek, diğer siyasi liderleri de eleştirdi. Erdoğan, “Bunu açıklamayan liderler şimdi meydanlarda gövde gösterisi yapıyor. Hiç bir partinin hesapları açık değil. AKP’nin bütün hesapları ve harcamaları açıktır ve internet sitesinde yayınlanıyor” dedi.

BAYKAL’A ELEŞTİRİ

Son günlerde seçim meydanlarında mazotu düşürmeye yönelik vaatlerde bulunan Deniz Baykal ve Mehmet Ağar’ı da eleştiren Erdoğan, “Sayın Baykal Maliye ve Enerji Bakanı olduğu dönemi ne çabuk unuttu. Tüp kuyruklarını , benzin kuyruklarını ne çabuk unuttu. Artık kuyruklara koşan bir Türkiye yok” dedi.

BİZİ KOPYA ETMEYİN

Sosyal Güvenlik reformuna engel olan CHP’yi, “Ayıptır, şimdi bunu seçim beyannamelerine koymuşlar. ‘2B’ de kıyamet kopardılar şimdi seçik vaadi olarak sunuyorlar. Bize karşı çıktılar. Ben bunların samimi olduklarına inanmıyorum” şeklinde suçladı.

MİNİ MİTİNG

Başbakan Erdoğan partisinin yeni genel merkez binasında mini bir miting havasında konuştu. Bakanların, milletvekillerinin ve ilk kez AKP sıralarından Meclis’e girecek milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen seçim beyannamesi açıklamasında, sine-vizyon gösterileriyle 22 Temmuz genel seçimlerinde gidilen illerden meydan mitinglerinden kısa gösteriler sunuldu. Erdoğan konuşmasında 4.5 yıllık AKP iktidarının icraatlarını anlattı. Muhalefete yüklendi.

sabah



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs