En Sıcak Konular

Putin'den ilginç kutlama

24 Şubat 2012 13:45 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Soğuk Savaş döneminde ABD nükleer gizli bilgilerini çalarak Moskova'ya getiren ve ABD'nin tek atom bombasına sahip güç olarak kalmasına engel olan Sovyet ajanlarını kutladı.

Ajanların çantalarında taşıdıkları bilgilerin Sovyetler Birliği'nin de atom bombası üretmesine büyük katkı sağladığını hatırlatan Putin, "ABD nükleer silahlara sahip olduğunda, Sovyetler Birliği henüz çalışmalarını sürdürüyordu. Sovyet ajanları kanalından önemli bilgiler elde ettik. Onlar bilgileri mikrofilmle taşımıyordu, basit çanta ile taşıyordu." dedi.

ABD'nin Manhattan Projesi'nde çalışan bilim adamlarının nükleer silahın farkında olduklarını, Hiroşima ve Nagasiki'ye atılan bombaların nasıl bir sonuç verdiği gördüklerini kaydeden Rusya Başbakanı, "Onlar da böylesine güçlü bir silahın tek elde olmasını doğru bulmuyordu..." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin Gürcistan'ı silahlandırmaya başladığını ve istihbarat elemanları aracılığı ile bölgeye gönderilen askeri mühimmattan bilgi sahibi olduklarını ifade eden Putin, ABD'den Gürcistan'ı yeni bir saldırı konusunda teşvik etmemesini ve silahlandırmamasını istedi. Putin'e göre Amerikan yönetimi Tiflis'i silahlandırarak büyük bir hata yapıyor.

Putin önceki gün Vatanın Koruyucuları Günü nedeni ile Tamanskaya motorize birliğinde yaptığı konuşmasında ABD'nin dengelenmesi gereken bir ülke olduğunu ve bunu tarihin birçok döneminde başardığını vurguladı. ABD'nin yeni START anlaşmasını bozacak şekilde füze savunma sistemi kurmasını eleştiren Putin, gerekli karşılığı asimetrik yöntemler kullanarak vereceklerini ifade etti.

Rusya'nın ABD karşısında denge oluşturması ve çok kutuplu dünyanın korunması gerektiğini sıklıkla vurgulayan Putin, ABD öncülüğünde Libya'da gerçekleşen rejim değiştirme operasyonunu da haçlı seferlerine benzetmişti. Suriye'de değişime karşı çıkan Rusya yönetiminin, İran nükleer programı ve diğer uluslar arası konularda batı karşıtı duruşunu 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ardından sürdürmesi bekleniyor.

İkinci Dünya Savaşı başlamadan önce 1939'da Albert Einstein öncülüğündeki bilim adamları Franklin D. Roosevelt'e bir mektup yazarak Nazi Almanya'sının atom bombasını üretmek üzere olduğu uyarısı yapmıştı. Ardından 6 yıl sürecek Manhattan Projesi başlatılmış ve 2 milyar dolar harcama yapılarak ilk atom bombasının üretimi gerçekleştirilmişti. Nazi Almanya'sından kaçan fizikçiler ve ABD'den yapılan ajan faaliyetleri ile de Sovyetler Birliği 1949'da dünyanın ikinci büyük nükleer gücü olmuştu.

Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,816 µs