En Sıcak Konular

Başkomutan botlarını giydi

23 Şubat 2012 20:22 tsi
Başkomutan botlarını giydi "Bazılarının yanlış yapmasını, gaflete düşmesini önlemek istiyorsak, onları caydırmamız gerekiyor. Onları caydırmanın yolu da gerektiğinde en kötü şartlara, herşeye hazır olmaktır."


Cumhurbaşkanı Gül, Üçüncü Ordu Komutanlığı tarafından düzenlenen Kış 2012 Tatbikatı'na katılmak için Kars'a gitti. Gül, Cumhurbaşkanlığı süresince ilk kez bir askeri tatbikata katıldı. Bu arada Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Van Valisi Ahmet Kara'nın kamuflaj giymesi de dikkat çekti.

Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Köyündeki Akbaba Dağları eteğinde gerçekleştirilecek tatbikatı izlemek üzere gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü taşıyan uçak, saat 10.10’da Kars Havalimanı’na indi.

Cumhurbaşkanı Gül’ü havalimanında 40 dakika kadar önce gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün geceden kuvvet komutanları ile birlikte gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel karşıladı. Karşılamada Vali Ahmet Kara, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da hazır bulundu. Bir süre VIP’de dinlenen Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanında tatbikatın yapılacağı Cumhuriyet Köyüne hareket etti.

GÜL KAMUFLAJ GİYDİ        

Kars'taki Akbaba Dağı eteklerindeki atış alanında yapılan tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu katıldı.

TSK'nın tatbikatına ilk kez katılan Gül ile beraberindekiler, askeri kamuflaj ve asker postalı giydi.  


Tatbikat alanına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile aynı araçta gelen Gül'e, İnsani Yardım Tugayı'nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Bu noktada kurulan çadırları gezen Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, senaryo gereği depremzede ailelerin çocuklarının eğitim çadırını ziyaret etti. Vatandaşlarca alkışlarla karşılanan Gül, mehmetçiğin vatandaşlar için hazırladığı kumanyanın tadına baktı.

“Her şeye hazırlıklı olmak gerek” diyen Gül, depremlerde maddi durumu iyi olanların bile bir tas çorbaya ihtiyaç duyduğunu, böyle durumda da devletin varlığını gösterdiğini söyledi. Gül, “Allah devlete, millete zeval vermesin” diye konuştu.

Gül ve beraberindekiler daha sonra taarruz helikopterlerinin direnek noktasına yaptığı saldırı, muharebe arama kurtarma harekatı, havadan ikmal ve yaralı tahliye faaliyetlerine ilişkin tatbikatı izledi.

GÜL, ASKER KUMANYASI YEDİ   

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan yardımcıları Arınç ve Atalay, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve komutanlar öğle yemeğini tatbikat alanında yedi.

Mehmetçiğin kumanyasından yiyen Gül ve beraberindekilere, peynir, tavuk, kadınbudu köfte, tatlı ve meyve ikram edildi.

Tatbikatın öğleden sonraki bölümünde ise birliklerin ateş ve manevra kabiliyetleri denendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece olduğu bölgede gerçekleştirilen tatbikatı Başkomutan olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dürbünle izledi.

CUMHURBAŞKANI: BARIŞ, İSTİKRAR İSTEYEN JENARATÖR GİBİ ÜLKEYİZ

Kış 2012’ tatbikatının bir bölümünü izledikten sonra değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Tatbikatı hep birlikte kıvançla ve gururla takip ettik, Gerçekten çok büyük gurur duyduk. Mazisi zaferlerle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra da ihtiyaç olduğunda aynı başarıyı göstereceğinden milletimizin hiçbir şüphesi yoktur. Aslında bütün bu hazırlıklar, bütün bu tatbikatlar, barışı temin etmek için yapılmaktadır. Biz bölgesinde barış isteyen, bölgesinde istikrar ve güvenlik dağıtan jeneratör gibi bir ülkeyiz. Bizim bütün arzumuz bölgemizde huzurun, güvenliğin, istikrarın olması ve bunun üzerinde de işbirliğinin gelişmesidir. Bazılarının yanlış yapmasını, gaflete düşmesini önlemek istiyorsak, onları caydırmamız gerekiyor. Onları caydırmanın yolu da gerektiğinde en kötü şartlara, herşeye hazır olmaktır. Hazır olmak da bir günlük birşey değildir. Bu istenmeyen en kötü şartlar doğduğunda, ülkemizin, vatanımızın, milletimizin hak ve hukukunu koruyabilmek için iyi bir eğitim gerekmektedir" diye konuştu

SARIKAMIŞ’I UNUTMADIĞIMIZI GÖRDÜK

Sarıkamış Şehitlerini unutmanın mümkün olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının son bölümünde, "En zor şartlar altında bu soğukta 1.5 metrelik karda Türk askerinin donanımını, teçhizatını, azmini ve bu harekat kabiliyetini görünce tarihten de ders aldığımızı ve gerektiğimizde acıları da unutmadığımızı bir kez daha görüyoruz" dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI: TSK DOSTLARINA GÜVEN VERİYOR

’Kış 2012’ tatbikatının tamamlanmasıyla birlikte açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, arzu ettikleri amaca ulaştıklarını bildirdi. Sarıkamış Harekatı’ndan alınacak dersler olduğuna dikkati çeken Orgeneral Özel, savaşı azimli insanların başarabileceğini anlattı. Orgeneral Necdet Özel, tatbikatlarda birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe etme imkan ve kabiliyetlerini deneme olanağı bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin birçok tehdit ve riskin yoğunlaştığı bölgenin merkezinde olduğunu anımsatan Orgeneral Özel, "Sarıkamış harekatı bu yönde alınabilecek derslerle doludur. Kış şartları ağır yenilgilerin sebebi olabileceği gibi, bir kuvvet çarpanı haline de dönüştürülebilir. Türk Silahlı Kuvvetleri sahip olduğu nitelikli personeli ile gelişmiş silah malzeme techizatı ile bölgesinde çok önemli bir konumdadır. Bu konumu ile dostlarına güven vermektedir. Söz konusu risk ve tehditlerle bölgesel olmaktan çok küresel düzeyde mücadale edilmesi ülke güvenliğinin, ülke sınırlarının ötesinden itibaren sağlanmasını bu kapsamda çok uluslu ve kriz yönetmine yönelik yapılmasına ihtiyaç duyulmasını ön plana çıkarmıştır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL ANKARA’YA DÖNDÜ

Kış 2012’ tatbikatına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aynı uçakla, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ise saat 16.45’de, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de 17.00’de Ankara’ya hareket etti.

KIŞ-2012 TATBİKATI

3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'un yönettiği tatbikat, 9. Kolordu Komutanlığınca icra edildi. Tatbikata kara, hava ve özel kuvvetlere bağlı 2 bin 177 personel katıldı.

İki yılda bir yapılan kış tatbikatı müşterek, çift taraflı, fiili ve atışlı olarak gerçekleştirildi.

Kış tatbikatlarıyla, birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırarak ateş ve manevranın senkronizasyonunu artırmak, birliklerin kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini ve beka kabiliyetlerini geliştirmek amaçlanıyor.

Üç gün süren Kış-2012 Tatbikatı'nda, komutanlara birliklerini kış şartlarında sevk ve idare etme imkanı vermek, birliklerin eğitimini geliştirmek, kara ve hava kuvvetleri birliklerinin koordineli şekilde çalışmasını sağlamak hedeflendi.

Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,775 µs