En Sıcak Konular

Bin Laden dosyasında yeni gelişme

23 Şubat 2012 14:45 tsi
Bin Laden dosyasında yeni gelişme Pakistanlı yetkililer El-Kaide’nin eski lideri Usame bin Laden’in öldürülmesinde CIA’ye yardım ettiği gerekçesiyle bir doktoru tutukladıktan sonra şimdi de sağlık sektöründen 17 kişiyi görevinden aldı. Bahsi geçen bu şahısların da Pakist

Pakistan hükümetinden bir yetkili, ülkede sağlık sektöründe çalışan 17 kişinin, CIA’in öldürmeden önce El-Kaide eski lideri Usame bin Laden’in Pakistan’ın Abbottabad kentinde mevcut olup olmadığından emin olmak için (aile bireylerinin DNA’larına erişim yoluyla) başvurduğu sahte aşı kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle görevlerinden alındığını açıkladı.

Abbottabad’da sağlık sektöründen kıdemli yetkili Zefir Ahmet şöyle konuştu: ‘16’sı bayan biri erkek olmak üzere 17 kişi, El-Kaide liderinin DNA’sına ulaşmak için uyguladığı sahte aşı programında Pakistanlı doktor Şakil Afridi ile yardımlaştıklarını Pakistanlı makamlara bildirmedikleri için görevlerinden alındı.

Pakistan makamlarının daha önce tutukladığı Afridi ise vatana ihanet suçlamasıyla karşı karşıya. El-Kaide’nin eski lideri Usame bin Laden’e ulaşabilmek için uygulanan sahte aşı kampanyası Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri tarafından uluslararası düzeyde büyük tepki almıştı.

Amerikan özel kuvvetleri 2 Mayıs 2011 tarihinde Usame bin Laden’in Abbottabad’da kaldığı eve Pakistan makamlarına haber vermeden baskın düzenlemiş, Bin Laden’i öldürdükten sonra cesedini denize atmış, Amerika’nın başına buyruk kalkıştığı bu operasyonun ardından iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginlik yaşanmıştı.

Pakistan Enformasyon Bakanlığı geçen yıl Ekim ayında yaptığı açıklamada El-Kaide Örgütü’nün eski liderinin öldürülmesine yardımcı olan Pakistanlı doktorun vatana ihanet suçundan yargılanacağını duyurmuştu.

El-Kaide’nin eski liderinin ölümünü soruşturmak için kurulan hükümet komisyonunun raporunu tamamlamasının ardından yayınladığı bildiride enformasyon bakanlığı şu ifadeleri kullanmıştı: ‘Doktora, Pakistan devletine karşı ihanet ve komplo suçundan dava açılmıştır.’

Pakistanlı yetkililer doktor Afridi’yi El-Kaide lideri Usame bin Laden’in öldürülmesi komplosunda CIA’ye yardım ettiği şüphesiyle Temmuz ayında tutuklamıştı. 

Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,009 µs