En Sıcak Konular

Asi Nehri taştı

23 Şubat 2012 13:01 tsi
Hatay'da bir süre önce etkili olan yağış ve Asi Nehri'nin taşması sonucu tarım arazileri ile evleri su altında kalan köylüler, ulaşımı sandallarla sağlıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçen yıl metrekareye düşen yıllık yağış miktarının yüzde 51'inin bu yıl 42 günlük sürede yağdığı Hatay'da, Asi Nehri'nin taşması sonucu Amik Ovası, Hatay Havaalanı ile Karacanlık, Varışlı, Kumtepe, Comba, Aktaş ve Suvaklı köylerine ait arazilerin büyük bir bölümü su altında kaldı.

Devlet Su İşleri ile İl Özel İdaresi tarafından nehir yatağında başlatılan ıslah çalışmalarının bir ayı aşkın süredir aralıksız devam ettiği bölgede, başta havaalanı olmak üzere Amik Ovası'nda ve köylerde biriken suyun tahliye edilmesi için yapılan çalışmalar sürüyor.

Taşkından en fazla etkilenen ve adeta göle dönen Reyhanlı ilçesine bağlı 125 haneli Karacanlık köyünde evleri su altında kalan vatandaşlar da derinliği yer yer bir metreyi bulan suda, evlerine gidebilmek için sandal kullanıyor.

Köylülerden Mehmet Döner, bir ayı aşkın süredir köylerinin su altında bulunduğunu belirterek, evlerine gitmek için sandal ve bidonlardan kendi imkanlarıyla yaptıkları dubaları kullandıklarını söyledi.

Eşinin şeker hastası olduğunu ve 11 çocuğu ile zor durumda hayat mücadelesi verdiklerini anlatan Döner, ''Evin çevresi su içinde olduğu için ailece evden çıkamıyoruz. Tüm ev eşyalarımız ve kışlık yakacağımız su altında kaldı. Şimdi ne yakacak odunumuz ne de yemek yapacak, oturacak eşyamız var. Hem su hem de soğuk hava bizleri perişan etti'' dedi.

Döner, köydeki birçok ailenin ilçe merkezindeki yakınlarının yanına yerleştiğini, kendi ailesinin ise hayvanlarını bırakıp gidemediğini söyledi.

Taşkın sonucu çok sayıda hayvanın telef olduğunu vurgulayan Mehmet Güvenç ise yaklaşık bir ay önce dünyaya gelen ve annesi sel sonucu telef olan kuzuyu biberonla besliyor. Güvenç, ''Hayvanların yemleri, otları her şey su altında kaldı. Şimdi Kaymakamlığın yaptığı yem yardımı ile hayvanlarımızı hayatta tutmaya çalışıyoruz. Yeni doğan kuzuları ise biberonla besliyoruz'' diye konuştu.

Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışmayla köyde herhangi bir salgın yaşanmaması için çocuklar başta olmak üzere kadın ve erkeklerin de sağlık taramasından geçirildiği öğrenildi.

aa


Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,287 µs