En Sıcak Konular

Edirne'de CHP teşkilatında kriz çıktı!

22 Şubat 2012 17:47 tsi
Edirne Belediye Meclisinde görevli 12 CHP'li meclis üyesi hakkında, grup kararına karşı çıktıkları için parti il örgütü tarafından disiplin soruşturması başlatıldığı bildirildi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında, Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısında, muhtarlara 200 lira ödenek ayrılması için oylama yapıldığını anımsattı. Yapılan oylamanın 10'a 10 çıktığını ve il başkanı Şükrü Ciravoğlu'nun oyu ile bu önergenin kabul edilmediğini belirten Sedefçi, grup kararına karşı çıktıkları için kendisi ile hareket eden 12 meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması açıldığını söyledi.

Muhtarların, Edirne belediyesinin ''eli, ayağı, gözü, kulağı olduğunu'' ifade eden Sedefçi, ''Ben, muhtarsız belediye, belediyesiz muhtar olmaz demiştim. Bunlar kamuoyuna hizmet veren insanlar. O mahallenin resmen bekçiliğini yapan, dertlerine çözüm üretmeye çalışan, sürekli işini gücünü bırakarak, karşılığında bir şey almadan belediye ile işbirliği yapan insanlar. Bugün Şükrüpaşa Mahallesi muhtarı 16 bin, Abdurrahman Mahallesi Muhtarımız 6-7 bin kişiyi temsil ediyor. Halk temsilcilerine bizim 200 lira katkı yapmamız tartışmalara neden oldu'' dedi.

''Şimdi üzülerek gözlemliyorum. Sayın il başkanımız, il yönetimimiz hemen sarılmışlar kağıda, kaleme, disipline verme çalışması yapıyorlar'' diyen Sedefçi, şöyle konuştu:

''Bir belediye meclis üyesi resmen grup kararlarına aykırı hareket etmesi ve belediyeyi dava etmesine rağmen, kamu menfaati vardır diye disipline vermeyen yönetim, asıl kamuoyu menfaati olan muhtarlara katkı yapacak karara imza attıkları için disiplin soruşturması açmış bulunuyor. Üzülerek söylüyorum, bunlar CHP'ye yakışmaz. Kongre aşamasındayız. Üzülerek gözlemliyorum ve partililerim tarafından ağır laflarla suçlanıyorum. Ve onların yaptıklarından utanıyorum, onlar utanmıyorlar.

Kamuoyu, benim partililerimin yaptıklarını eleştiriyor. Halk soruyor, 'Bu belediye AKP'li belediye mi? Bu kadar niye saldırıyor CHP'liler diye. Bunun direkten döneceğini ben gayet iyi biliyorum. Yapılan şey yanlıştır. Bir kongre aşamasındayız. Saflar bellidir. Ben tutucu, onlar yenilikçi değiller. Tam tersine biz yenilikçiyiz. Biz partinin büyümesini, Edirne'de daha da güçlü olmasını istiyoruz. Yeni insanların önünü açmak istiyoruz. Eski tas, eski hamam olsun istemiyoruz.''

CHP Edirne İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, partili Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hakkında bir disiplin soruşturması olmadığını, ancak grup kararına aykırı hareket eden 12 meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti. Ciravoğlu, ''Belediye başkanımız Hamdi Sedefçi'nin Yüksek Disiplin kurulu'na verilmesi yönünde il yönetim kurulumuzda alınmış bir karar yok'' dedi.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs