En Sıcak Konular

Bağış'tan 'standart dışı balık' tepkisi

22 Şubat 2012 15:22 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) standartlarında yenilenen balık pazarında, av yasağı kapsamındaki yavru balıkları görünce sitem etti.

Bazı balıkçıların geleneklerinde ısrar etmesinin kendisini üzdüğünü belirten Bağış, “Gerçekten balıklarımızı yavruyken tükenmemin hiçbir faydası olmadığı gibi çok ciddi zararları olabilir. Denetimlerde kurallara uymayan balıkçılar çok ağır cezalar alacaklar.” dedi.

Egemen Bağış, AB standartlarında yenilenen Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı açılışına katıldı. Bakan Bağış, bu tür pazarların devamının geleceğini, Türkiye’nin dört bir yanında her vatandaşın tükettiği su ürününün hijyen standardından emin olduğu bir döneme geçeceklerini aktardı. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakerelerde gıda güvenliği faslını açtığını hatırlatan Bağış, Türkiye’nin gıda güvenliği konusunda aynı standartlarda olduğunu 27 AB üyesine tescil ettiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından balıkçı yağmurluğunu giyen Bakan Bağış, pazardaki tezgahları gezdi. Balıkçılarla sohbet eden Bağış, AB standardındaki deniz mahsulleri balık pazarının hayırlı olması temennisinde bulundu. Bazı balıkçıların özellikle balık ebatlarındaki kurallara uyuyor olmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Bağış, “Ama bazı balıkçıların geleneklerinde hala ısrar ediyor olmaları beni üzdü. Burada bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gerçekten balıklarımızı yavruyken tükenmemin hiçbir faydası olmadığı gibi çok ciddi zararları olabilir.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık bu konuda yetki kargaşası yaşanan bir ülke olmadığını vurgulayan Bakan Bağış, “Eski Tarım ve Köyişleri Bakanlığı isim değiştirerek Tarım ve Gıda Bakanlığı oldu. Türkiye tarihinde ilk defa deniz mahsulleri su ürünleriyle ilgili genel müdürlük kuruldu. Bu genel müdürlük Türkiye’nin dört bir yanında bu konuları takip edecek. Denetleyecek bu kurallara uymayanlar da çok ağır cezalar alacaklar. Bu konuda belediyelerimiz de kendi görevleri çerçevesinde denetleme görevlerini yerine getirecekler.” ifadesini kullandı.

BAKAN ELİNDEN BALIK EKMEK ALMAK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR

Konuşmasının ardından Egemen Bağış, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile birlikte vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Bağış’ın elinden balık ekmek almak isteyen vatandaşlar birbiriyle yarıştı. Bir süre vatandaşlara balık dağıtan Bağış ardından kendisi balık ekmeğin tadına bakmayı ihmal etmedi.



CİHAN


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs