En Sıcak Konular

Yunan banka Türkiye'deki hisselerini sattı

22 Şubat 2012 14:41 tsi
Yunanistan'ın ikinci büyük bankası Eurobank EFG, Eurobank Tekfen'deki yüzde 70 hissesinin Kuveytli Burgan Bank'a satışı konusunda anlaştı.

Eurobank EFG’nin Eurobank Tekfen’deki yüzde 70 hissesinin bankanın 608.3 milyon lira olan özkaynağının üzerinde bir değerlemeyle, Kuveytli Burgan Bank'a satışı konusunda anlaşmaya varıldı.

Konuya yakın bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Burgan Bank'ın Tekfen'e ait olan yüzde 29.26'lık hisseyi alma opsiyonu da olacak ve resmi açıklama gelecek 1-2 hafta içinde yapılacak. Aynı kaynak, fiyatın Tekfenbank'ın özsermayesinin üzerinde olduğunu söyledi.

Eurobank Tekfen'in 30 Eylül 2011 tarihli bilançosuna göre, özkaynakları 608.3 milyon lira seviyesinde bulurken, bankanın net kârı 20.3 milyon lira oldu. Aynı dönem itibariyle bilanço büyüklüğü 5.1 milyar lira olan bankanın nakit kredileri 2.3 milyar lira, mevduatı ise 2.2 milyar lira düzeyinde bulunuyor.

Kuveyt'in en büyük yatırım şirketi olan KIPCO'nun ticari bankacılık faaliyetlerini Burgan Bank yürütüyor. KIPCO'nun ayrıca United Gulf Bank ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren bazı finans şirketlerinde payları bulunuyor. KIPCO'nun yaklaşık yüzde 44.63 hissesi Kuveyt Emiri ve ailesine ait bulunuyor.

Yunanistan ekonomisinin içinde bulunduğu borç krizi nedeniyle ülkenin ikinci büyük bankası Eurobank EFG, Türkiye'deki birimi Eurobank Tekfen'de sahip olduğu çoğunluk hisselerinin satışı için ön görüşmeler yaptığını Temmuz ayında açıklamıştı.

Erten, Reuters'a Eylül ayında yaptığı açıklamada da, Eurobank'ın hisse satışında istemeyecekleri bir ortaklık olması durumunda bankadaki tüm paylarını satarak, çıkabileceklerini açıklamıştı. Tekfen Holding bankadaki payı yüzde 29.26 düzeyinde bulunuyor.

Eurobank EFG, Tekfen Holding ile Mayıs 2006'da yaptığı anlaşma ile Tekfenbank ile Tekfen Finansal Kiralama'daki holding hisselerinin yüzde 70'ini satın almıştı. Tekfenbank hisse satışıyla bankanın değerinin 260 milyon dolara geldiğini açıklamıştı.

Reuters 

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs