En Sıcak Konular

Avaaz'dan Suriye için imza kampanyası

22 Şubat 2012 12:58 tsi
Uluslararası insan hakları hareketi Avaaz, 24 Şubat'ta Tunus'ta düzenlenecek ''Suriye'nin Dostları Zirvesi''ne, Suriye'de akan kanın durdurulması istemiyle toplayacağı 1 milyon imzayla müdahil olacak.

Avaaz, internet sitesi üzerinden, Suriye'de akan kanın durdurulması için harekete geçilmesini talep eden bir imza kampanyası başlattı.

''Her geçen gün Suriye'deki demokrasi taraftarlarına uygulanan bastırma politikası yeni bir dehşet düzeyine erişiyor. Masum sivillerle dolu mahalleler bombalanıyor, elektriği ve telefonu kesilen insanlar yardım isteyemez hale getiriliyor, yaralılara tıbbi yardım ulaştırılması engelleniyor'' tespiti yapılan kampanyanın çağrı metninde, ''Fakat sonunda bu dehşeti bitirebilecek bir ümit ışığı doğabilir'' denildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin başarısızlığının ardından Suriye'nin komşularının Tunus'ta toplanacağına işaret edilen çağrı metninde, ''Avaaz da güçlü bir eylem için net bir temsil kabiliyetiyle Suriye demokrasi hareketiyle birlikte o masaya oturacak'' ifadesine yer verildi.

Tunus'ta gerçekleştirilecek ''Suriye'nin Dostları Zirvesi''nde Esad rejimine ''öldürme izni'' anlamına gelecek bir sonuç değil, Suriye'deki ''kan banyosunu bitirecek'' kapsamlı bir plan çıkartılması istenilen çağrı metninde, 1 milyon imzaya ulaşılması halinde bu dilekçenin toplantıdaki delegasyonun önüne konulacağı vurgulandı.

''Arap Birliğine ve Suriye'nin Dostları''na seslenilen dilekçede de Suriye Ulusal Konseyinin desteklenmesi, Suriye'ye yönelik yaptırımların ağırlaştırılması, Suriye halkına insani yardım ulaştırılması ve sivilleri koruyacak güvenli bir bölge oluşturulması çağrısı yapıldı.
 
aa


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,712 µs