En Sıcak Konular

Taşkın ve sel sularına karşı uyarı

22 Şubat 2012 12:41 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle Ege, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde havaların ısınmasıyla paralel olarak sel baskınları ve taşkınların olabileceğini söyledi.

Hafta sonu bütün valiliklere bir genelge göndereceklerini belirten Eroğlu, özellikle derelerdeki ıslah çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nde, Orman İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bölge müdürlükleri ile video konferans yöntemiyle toplantı düzenledi. Toplantıdan önce basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, vatandaşları taşkın ve sel baskınları konusunda uyardı.

Bakan Eroğlu, özellikle Ege, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde artan sıcaklık ile paralel olarak sel baskınları ve taşkınların olabileceğini söyledi. Bu hafta sonu valiliklere bu konuda bir genelge yayınlayacağını kaydeden Eroğlu, özellikle derelerdeki ıslahların hızlı bir şekilde yapılmasını istedi. Eroğlu, "Bu hafta sonu tüm valiliklere genelge göndermek suretiyle bütün kurumların alacağı tedbirleri açıkça dile getireceğiz. Taşkında ve sel baskınında herhangi bir can ve mal kaybının olmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu.

EROĞLU: YAĞIŞTA YÜZDE 60 ARTIŞ OLDU

Bakan Eroğlu, 1 Ocak-20 Şubat arasındaki tarihlerde yağışların bir önceki aynı dönemlere göre, Türkiye genelinde yüzde 60 arttığını söyledi. Bakan Eroğlu, bu yıl yağışlarda rekor kırıldığını sözlerine ekledi.

cihan


Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs