En Sıcak Konular

CHP'de 2 kurultaya tek kart krizi

21 Şubat 2012 14:47 tsi
CHP'de hazirun defterine imze atmayana kurultay kartı verilmeyecek. Kartı olmayan da salona sokulmayacak. 25-26 Şubat tarihleri dışında kurultay delegesi kartı dağıtımı yapılmayacak.

Bu nedenle 26 Şubat kurultayı için kartını almayanlar, 27 Şubat kurultayına giremeyecek.

CHP Genel Merkez yönetimi, pazar günü toplanacak 1’inci Olağanüstü Kurultay için, salona girmek isteyen delegelerin hazirun cetveline imza atması, imza atmayanlara kurultay kartının verilmemesi şartı getirdi. Genel Merkez bu kararla, kurultayın toplanması için en az 651 delegenin hazirun cetveline imza atması gerekliliğini sağlamayı planlıyor. Planın işlemesi halinde eski Genel Sekreter Önder Sav’ın başını çektiği parti içi muhalefetin “kurultay salonuna gitme, ancak hazirun cetvelini imzalamayarak kurultayın toplanmasını engelleme” girişimi önlenmiş olacak. Uygulama şöyle olacak:

Salona alınmayacak

Geçmiş kurultaylarda 1 hafta önceden il başkanlarına delegelerine dağıtmaları için teslim edilen kartlar, bu yıl genel merkez binasında dağıtılacak. Kartların dağıtımı 1 gün önceden başlayacak ve kurultay salonu girişinde de sürecek. Delege hazirun cetvelini imzalaması şartıyla kurultay kartını alacak. Kurultay kartını almayan delegenin kurultay salonuna girmesine izin verilmeyecek. Ayrıca Genel Merkez hukuksal olarak 2 ayrı kurultay olan 26 Şubat ve 27 Şubat kurultayları için tek kart bastıracak. Plana göre parti için muhalefetin talebi doğrultusunda toplanacak 27 Şubat kurultayına katılmak isteyen delegeler, 26 Şubat kurultayında da geçerli olan kurultay delegesi kartını almak zorunda kalacak. 25-26 Şubat dışında kurultay delegesi kartı dağıtımı yapılmayacak. Bu nedenle 26 Şubat kurultayının hazirun cetveline imza atıp kartını almayan bir muhalif 27 Şubat kurultayında salonda bulunamayacak.

Tüzüğe geçici madde

Genel Merkez tüm planlamalarına ek olarak “26 Şubat’ta kabul edilen tüzük maddelerinin tümünün hemen uygulanması” kararı alacak. 26 Şubat’taki değişiklikle tüzük değişikliği için salt çoğunluk şartı getirileceği için 27 Şubat kurultayı toplanırsa, parti içi muhalefet tüzük değişikliği önerileri için en az 651 delegenin desteğini almak zorunda kalacak. Nihai hamle ise tüzüğe geçici madde eklemek olacak. Kılıçdaroğlu ikna olursa, “En az 6 ay geçmeden aynı mahiyette 2’nci kurultay toplanamaz” geçici maddesi tüzüğe eklenecek ve 27 Şubat kurultayı kadük olacak.

Katılmayabilir

ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kurmaylarıyla “Tüzük değişikliği taslağına yönelik bazı eleştirilerim oldu. Bunları cuma günü PM üyeleriyle, cumartesigünü ise milletvekilleriyle yapılan toplantıya sunulan tüzük taslağına yansımadığını gördüm. Bunların ötesinde de sürece yönelik eleştirilerimi zaten biliyorsunuz. Bu nedenle olağanüstü bir değişiklik olmaması halinde 26- 27 Şubat’taki kurultaylara katılmamayı düşünüyorum” yönünde bir değerlendirme yaptığı öğrenildi.

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,866 µs