En Sıcak Konular

Akdeniz'de İsrail 'özel ordusu'

21 Şubat 2012 13:58 tsi
Akdeniz'de İsrail 'özel ordusu' İsrail'in, doğalgaz bölgesini "yabancı kuvvetlerin muhtemel saldırısından korumak" için denizaltılar ve torpidobotlarla donatılmış güçlü bir askerî birim oluşturacağı öne sürüldü.

 İsrail'in bu "güvenlik şemsiyesinin" Rum tarafıyla yaptığı "iki ülkenin doğalgaz yataklarının müşterek değerlendirilmesi" anlaşması sebebiyle Güney Kıbrıs'ı da kapsayacağı iddia edildi.

Rum Simerini gazetesi, "İsrail'in Uydusu Kıbrıs'a da Genişliyor... Tel-Aviv-Lefkoşa Ekonomik-Askeri Eksenine Doğru... Doğalgaza Askerî Koruma Oluşturuluyor" başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde; bilgi kaynakları geniş İsrail medyasına, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin birinci öncelikleri arasında Güney Kıbrıs'ta hava üssü edinmenin de bulunduğu haberleri yansıdığını yazdı.

Habere göre "Haaretz" gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kısa süre önce Güney Kıbrıs'a, Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis'in de İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde yapılan anlaşmaların; "iki ülke arasındaki sıcak romantizm bulunduğunu ve bunun İsrail ile Güney Kıbrıs arasında bir ekonomik-askerî eksen oluşturulması sonucuna varacağını ortaya çıkardığını" aktardı.

"Tel-Aviv-Lefkoşa 'yıldırım aşkından'" söz eden İsrail gazetesi Haaretz, İsrail'in, Güney Kıbrıs ve İsrail'in "düşmanlıklarıyla karşı karşıya olduğunu" savunduğu Hizbullah, Lübnanlılar ve Türklerden korunmak istediğini aktardı.

Gazete "güvenilir bilgilere" dayanarak, güvenlik meselesinin; kısa süre önce Güney Kıbrıs'ta gerçekleşen Netanyahu-Hristofyas görüşmelerinin ana başlıklarından birini oluşturduğunu, İsraillilerin, Kıbrıs sorununun çözüm şeklini de bu "güvenlik meselesine" bağladığını ve Türkiye'nin bölgedeki askerî nüfuzunun kalıcılaşmasını ve güçlenmesini hiçbir şekilde istemediğini kaydetti.

(CİHAN)

Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs