En Sıcak Konular

Erbakan'a, Erdoğan formülü

24 Haziran 2007 11:51 tsi
Erbakan'a, Erdoğan formülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağı nedeniyle 2002 seçimlerinde aday olamaması üzerine üretilen Siirt formülünün bir benzeri kapatılan Refah Partisi'nin eski genel başkanı Necmettin Erbakan için uygulanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağı nedeniyle 2002 seçimlerinde aday olamaması üzerine üretilen Siirt formülünün bir benzeri kapatılan Refah Partisi'nin eski genel başkanı Necmettin Erbakan için uygulanacak.

Saadet Partisi iktidara gelirse, Antalya'da 3. sıra adayı olan Alanya İlçe Eski Başkanı Hasan Uğur, Erbakan için milletvekilliğinden istifa edecek. Konya'dan aday olmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adaylığı kabul edilmeyen Necmettin Erbakan, kendisi için yenilecek olan Antalya seçimlerinin ardından parlamentoya girebilecek. Saadet Partisi'nin Antalya mitinginde seçmenlere formülü duyuran Hasan Uğur, önemli olanın kendisinin milletvekili olması değil, Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.


Saadet Partisi ikinci mitingini Antalya'da yaptı. Eski lunaparkın yanındaki boş alanda yapılan mitingi bin civarında vatandaş izledi. Miting alanına bir saatten fazla gecikme ile gelen Saadet Partisi Recai Kutan'dan önce kürsüye çıkan Alanya İlçe Eski Başkanı Hasan Uğur, siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'ı parlamentoya sokma formülünü açıkladı. Saadet Partisi iktidara gelince, Antalya'dan milletvekili olan Hasan Uğur istifa edecek. Bu sırada siyasi yasağı sona eren Erbakan için Antalya seçimleri yenilenecek.


"Mücahit Erbakan, başbakan Kutan" sloganları arasında kürsüye çıkan Recai Kutan 22 Temmuz'un eski seçimlerden çok daha önemli olduğunu iddia etti. Türkiye'nin yol ayrımında bulunduğunu savunan Kutan "İş başına gelecek olan iktidar ya bugünkünden daha büyük bir çöküntüye içine sürükleyecek ya da Saadet Partisi iktidara gelerek Türkiye'yi ayağa kaldıracak." dedi.


Türkiye'nin 1990 sonrasında başta ANAP, DYP, Refah Partisi, DSP- MHP-ANAP koalisyonu ve son olarak AK Parti tarafından idare edildiğini hatırlatan Kutan, 15 yıllık uygulamalar sonrasında ortaya çıkan durumun "Ekonomik yıkım, dış politikada facia, milli ve manevi değerlerde tahribat" olduğunu iddia etti. "Bu partiler bunu getirdi. Birbirlerinden hiçbir farkı yok." diye konuşan Kutan, tek farkın aradaki Refah Partisi iktidarında yaşandığını vurguladı.


Halkın tek gündeminin 'ekonomik durum' olduğunu da söyleyen Kutan "Bu soygun düzeni ekonomi değiştirilmelidir. Dünya bir tek kabristanlarda enflasyon yok. Çünkü kabristanda talep sıfır, enflasyon da sıfır. Bu toplumu kabristan haline getirdiler." diye konuştu.



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs