En Sıcak Konular

Burhan Kuzu 'yumurta' davasında şikayetçi değil

21 Şubat 2012 13:31 tsi
Burhan Kuzu'yu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde katıldığı etkinlikte yumurta atarak protesto eden 13 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'yu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde katıldığı etkinlikte yumurta atarak protesto eden 13 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı. Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, sanık 12 öğrenci ile taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Duruşmada, öğrencilerin ifadesi alındı. Sanık Ozan Gündoğdu, 4 Aralık 2010'da öğrencilerin İstanbul'da gerçekleştirdiği eyleme polisin çok sert bir şekilde müdahale ettiğini, hamile bir öğrencinin çocuğunu düşürdüğünü ileri sürerek, buna tepki olarak Burhan Kuzu'yu protesto ettiklerini söyledi. Konferansı düzenleyenlerin ve bazı okul yöneticilerinin, Burhan Kuzu'yu ''oluşacak tepkiler nedeniyle okula gelmemesi'' yönünde uyardığını, ancak Kuzu'nun konferansa katıldığını ifade eden Gündoğdu, ''Öğrencilerin hemen hepsi protestoya katıldı. Kuzu'ya fiili bir zarar vermek isteseydik verirdik. Taş da atabilirdik. Böyle bir amacımız yoktu'' dedi.

Demokratik tepkilerin daha görünür olması için, dünyanın çeşitli ülkelerinde benzer eylemlerin yapıldığını ileri süren Gündoğdu, eylemlerinin tepki niteliğinde olduğunu kaydetti.

"SAVCI BEY GÖRÜNTÜLERİ İKİ DEFA İZLEDİĞİ İÇİN..."
Sanık Çağdaş Ersoy da yumurtayı Burhan Kuzu'ya değil, kürsüye attığını savunarak, ''Amacım hakaret değildi. Özel olarak Burhan Kuzu'yu vurmak istemedim'' ifadesini kullandı. Sanık Özgür Aydın da 4 Aralık'ta İstanbul'da yaşanan olaylara tepki göstermek için protesto eylemine katıldığını belirterek, protestosunun sadece Kuzu'ya değil, konferansa katılan Süheyl Batum'a da yönelik olduğunu söyledi. Sanık Eren Yolsal da protestonun ardından polisin okulda biber gazı attığını kaydederek, salonda bulunan koltukları kapının önüne yığarak, insanların biber gazından zarar görmesini önlemeye çalıştığını savundu.

Sanık Hasan Hüseyin Özkan ise yaşanan olayların ardından polisin orantısız bir şiddet kullanmaya başladığını iddia ederek, biber gazından korunmak için salondaki bir koltuğu siper olarak kullandığını söyledi. Hakim Ahmet Karpuzcu'nun ''Koltuğu polislerin üzerine attın mı?'' sorusu üzerine Özkan, ''Ben koltuk atmadım. Savcı bey görüntüleri iki defa izlediği için 'iki defa koltuk attı' yazmış iddianameye'' dedi.

"KUZU ŞİKAYETÇİ DEĞİL"
Sanıkların ifadelerinin alınmasınını ardından, müştekilerin beyanlarına başvuruldu. Müşteki Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürü Bekir Eksilmez, olayların çıkmasının ardından biber gazı kullandıklarını, bu sırada, sanık Hasan Hüseyin Özkan'ın kendisine bir koltuk fırlattığını ileri sürdü. Amfide çıkan olayların ardından Burhan Kuzu'nun başka bir odaya alındığını anlatan Eksilmez, Kuzu'nun emniyetli bir şekilde üniversiteden çıkarılması amacıyla içeri girmeye çalıştıklarını, ancak öğrencilerin direnciyle karşılaştıklarını söyledi. Eksilmez, öğrencilerinden şikayetçi olduğunu ifade etti.

Müşteki Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Barış Türkyılmaz da amaçlarının Burhan Kuzu'yu güvenlik bir şekilde dışarı çıkarmak olduğunu, bunun için biber gazı kullandıklarını belirterek, sanıklardan Eren Yolsal'ın hakarette bulunduğunu, bu nedenle Yolsal'dan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Burhan Kuzu'nun Avukatı Hükümdar Hamdioğlu da Burhan Kuzu'nun öğrencilerden şikayetçi olmadığını, davaya katılma talebinin bulunmadığını bildirerek, bununla ilgili dilekçeyi mahkemeye sundu.

MAHKEME KARARI
Duruşmada daha sonra sanık avukatları söz aldı. Sanık avukatlarından İlke Işık Sağdıç, protesto gösterisi sırasında görevli polislerden kimsenin yaralanmadığını savunarak, mahkemenin bu konuyu dikkate almasını istedi. Avukat Çiğdem Tan da protesto gösterisinde ''hakaret'' suçunun unsurlarının oluşmadığını iddia ederek, eylemin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında gerçekleştiğini kaydetti.
Avukat Deniz Özbilgin ise delillerin gerektiği gibi toplanmadığını ileri sürerek, bunların toplanması için süre talep etti.

Hakim Ahmet Karpuzcu, daha sonra kararı açıkladı. Duruşmaya katılmayan sanık Selen Özçelik'in zorla getirilmesine karar veren mahkeme, sanık avukatlarına, delil sunması için süre verilmesini kararlaştırdı.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

aa

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,077 µs