En Sıcak Konular

Eski MİT'çi Gündeş: Irak'a güvenlik koridoru açılmalı

24 Haziran 2007 11:40 tsi
Eski MİT'çi Gündeş: Irak'a güvenlik koridoru açılmalı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İstanbul eski Başkanı Osman Nuri Gündeş, ABD'nin 1 Mart tezkeresinin reddinden sonraki kırgınlığının Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani'yi daha güçlü hale getirdiğini söyledi. İşte Gündeş'in çarpı

Gündeş, “Şimdi bu gücünü hezeyan halinde bazı beyanatlarla ortaya çıkarıyor. Bizim ona yaptığımız yardımları unutuyor. Orada acilen bir güvenlik koridoru açmak lazım” dedi.

Halen ‘Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanlığı' yapan Osman Nuri Gündeş, Türkiye'nin bugünkü karmaşık duruma gelmesinin nedeninin geçmişe dayandığını anlattı. Barzani ailesinin, amaçlarına ulaşmak için her şeyin mübah olduğuna inandığını belirten Gündeş, Türkiye'nin geçmiş yıllarda Barzani'ye çok yardımda bulunduğunu anımsatarak “Bizim kırmızı pasaportlarımızla dünyayı dolaştılar” dedi.

Mesut Barzani'nin kendi stratejisini yavaş yavaş geliştirdiğini kaydeden Osman Nuri Gündeş, “Barzani, 1 Mart tezkeresinden sonra daha güçlü hale geldi. ABD'nin 1 Mart tezkeresinin reddinden sonraki kırgınlıkları Barzani'yi daha güçlü hale getirdi. Şimdi bu gücünü hezeyan halinde bazı beyanatlarla ortaya çıkarıyor. Unutuyor bizim ona yaptığımız yardımları” diye konuştu.

Irak- Türkiye arasında, İsrail- Filistin'in arasında olduğu gibi güvenlik koridoru açılması gerektiğini kaydeden eski MİT'çi Gündeş, Kuzey Irak'ta acil olarak ‘güvenlik koridoru' açılması gerektiğini belirterek, “Nasıl İsrail'le Filistin arasında var. Bizde de olması lazım. Onların buraya silahla, bombalarla sızmasını önlemek için bu koridora ihtiyaç var. Oraya yerleşip çıkmamak gibi bir durum olabilirdi, ama artık bu geçti” diye konuştu.

ANLAŞMALI SAVAŞ

Kuzey Irak'a yönelik bir savaşın bugünkü şartlarda anlaşmalı yapılması gerektiğini vurgulayan Gündeş, “Bu karar hakkında karşılıklı anlaşmaya varmak lazım. Yoksa karşımızda bu kez diğer güçleri de bulabiliriz. Memleketimizin şeref ve haysiyeti ayaklar altına alınırsa, bu daha ileri giderse devletimiz herhalde kendi kararını verir. Bu kararın ne olacağını bilmiyorum, ama kararını vermesi lazım” diye konuştu.

Eski MİT'çi Osman Nuri Gündeş, Genelkurmay Başkanlığı ile Başbakan arasında bu konularda görüş ayrılığı olmadığını düşündüğünü de söyledi.



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs