En Sıcak Konular

''CHP'nin tüzüğünü herkes okumak isteyecek''

21 Şubat 2012 12:09 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kurultayda hazırlayacakları tüzüğü herkesin okumak isteyeceğini söyledi.

Tv8'de Erkan Tan'ın konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin tüzüğünü herkesin okumak isteyeceğini belirten Tekin, "Beni ve bütün örgütümüzü heyecanlandıran bir kurultay yapıyoruz. 30 yıldır yeni bir anayasayı tartışıyoruz. AKP'nin tüzüğü tamamen anti-demokratik. Biz ilk kez kendi anayasamızı yapacağız ve bütün siyasi partilere örnek olacağız. Öyle bir tüzük olacak ki herkes alıp okumak isteyecek. Siyasi partiler kendi anayasasını yapmak zorunda. CHP'de bir çok şey, anlayış değişecek bu kurultay ile birlikte." dedi.

Millet iradesi ile sadece muhtarların seçildiğini ifade eden Tekin, "Tayinli dönemlerden çıkalım artık, milli irade parlamentoya yansısın. Ben dahil herkes tayinle geliyor. Biz kendimizi ayırmıyoruz. Millet iradesi ile seçilen sadece muhtarlar var. Muhtardan başka kimseyi millet seçmiyor." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekillerine 'Meyhaneye sık gitmeyin, halkla daha çok ilgilenin' uyarısı üzerine yaşanan tartışmalara yönelik olarak Tekin, "İşin meyhane tarafında değil ama AKP hakkında antin kuntin işlerde roman yazarım. Yazıyorum da. Zeliş Abla'nın hanesine Ramazan ayında kimler gitmiş gelmiş ortaya çıkaralım. Bıraksınlar meyhane işlerini. Oralara gidip meyhane aklı vermeniz olmuyor." dedi. Türkiye'de devlet krizi yaşandığını öne süren Tekin, "Devlet kavramı, emniyet, istihbarat, güvenlik güçleri ve hukuktan oluşur, ana eksen budur. Burada devlet krizi var şu anda. İşi hafifletip MİT'e bağlamak, olayı iyice ufaltır. Saydığım 4 kurum arasında kavga var mı yok mu? Devlet ile iktidarı karıştırmayın. Dünyanın her yerinde iktidar krizleri olur ve çözülür. İlk kez Türkiye'de bir devlet krizi yaşanıyor. Olayları ufaltırsak yarın altından kalkamaz hale geliriz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin yüzde 50 oy alıp, ona buna çamur attığını ileri süren Tekin, şöyle konuştu: "CHP'ye artık günah yükleyemiyorlar; İsrail'e, cemaate atıyorlar suçları. Yüzde 50 oy alın, bir iktidar bu sorumluluğu taşımalıdır. Ona buna çamur atarak olmaz. En çok hukuk iktidara yarayacaktır. Başbakan ve ekibinin hukuka ihtiyacı var."

Son çıkan yasanın iktidarı kurtardığını belirten Tekin, "Son çıkan yasa Hakan Fidan'ı kurtaran yasa değil, iktidarı kurtaran bir yasadır. İktidar, bu yasa ile kendisini kurtardı. Savcılar ve emniyet mensupları ve tutuklama kararı bana göre iktidara yöneliktir." diye ifade etti.

cihan

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,161 µs