En Sıcak Konular

Sarkozy'nin oğlu diplomatik kriz çıkardı

21 Şubat 2012 11:09 tsi
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin DJ oğlu Pierre’in Brezilya’da bu hafta düzenlenen Rio Karnavalı’na katılacak olması iki ülke arasında krize neden oldu.

Fransa’nın haftalık haber dergisi Marianne, karnavalın en pahalı DJ’yi olarak DJ Mosey takma adıyla sahne alan Pierre Sarkozy’nin iki ülke arasında yarattığı diplomatik krizi ortaya çıkardı.

İddialara göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı Brezilyalı yetkililerden, Pierre için özel güvenlik talep etti. Fransız yetkililer, öncelikle Brezilya polisinin Pierre’e yakın koruma sağlamasını, bunun yanında Fransa’dan gelecek iki özel güvenlikçinin de üzerlerinde silah taşıyarak cumhurbaşkanının oğlunu korumalarına izin verilmesini talep etti. Pierre için Fransa’dan gelen bir diğer istek de, gittiği her havaalanında cumhurbaşkanının oğlunun VIP salonun kullandırtılması oldu.

Fransa’nın Pierre Sarkozy için talepleri Brezilyalı yetkilileri şaşkına çevirdi. Brezilyalı diplomatlar Fransızların isteklerinden yaka silkerken Brezilya’nın Paris Büyükelçisi de durum karşısında “şoke” olduğunu dile getirdi. Özel güvenlik görevlisi talebi Fransa’da da tartışma yarattı. Mediapart adlı haber sitesi söz konusu iki güvenlik görevlisinin ücretinin 167 bin euro civarında olduğunu yazınca, ekonomi açısından zor günler geçiren Fransızlar bu harcamaya tepki gösterdi. Şubat ayı başında da Sarkozy’nin Ukrayna’da hastalanan oğlunu ülkeye getirmek için devletin özel jetini kullanmakla suçlamıştı.

milliyet

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs