En Sıcak Konular

Kesecez o burnu ama bakalım ne zaman?

21 Şubat 2012 09:51 tsi
Kesecez o burnu ama bakalım ne zaman? Suriye'de 40 MİT mensubu subayın tutuklandığına ilişkin iddia aldı başını gitti.. MİT yalanladı ama hangisini takip edeceksin? Yenisi, 'İran'a yaptırımları Çin ve Türkiye kırıyor' iddiası.. 'Yemin edin' desek onu da yaparlar...

40 MİT mensubu subayın Suriye'de tutuklandığı ve bu konuda Ankara ile Şam arasında-Suriye'den kaçanları kapsayan-bir pazarlığın da yapıldığına ilişkin iddiayı MİT dün yalanladı.

Fakat bu iddia yaklaşık 1 haftadır pompalanmaya devam ediyor. Kaynağı belli: İsrail Haaretz Gazetesi. Sadece buna bakarak, "haa, anlaşıldı" diyecekler çıkabilir ama yalanlanana kadar, doğru çıkma ihtimali herkesi gerdi. Peki ama bu niye yapıldı, yapılıyor?

Bugünün bir haberi açıklamaya çalışalım; Türkiye ve Çin'in İran'a yaptırımları by-pass etmeye yardımcı oldukları iddiası da bugünün (dünün) işi. Kaynağı İngiliz Telegraph Gazetesi.

Birden çok kuş vuran bir haber bu. İçeriği bir tarafa, zamanlama harika elbette. Çin lideri Türkiye'ye ayak bastığı ana denk düşürülmüş ve Ankara'ya "fazla yaklaşma" mesajı veriyor.

Çin ve Rusya'nın, Suriye konusundaki tutumu belli ve İran'a da o gözle bakıyorlar. Çin'in 2'inci adamı ama aynı zamanda müstakbel lideri Xi Jinping 3 ülkeye gidiyor, biri Türkiye!. Haliyle bu haberlere hazırlıklı olmak gerekiyor.

Üstelik belli ki bu iddiayı büyütme niyetleri var. Bir takım Finans Kuruluşları, bankalardan bahsedildiğine göre.

Diğer yandan Suriye ve İran konusunda kaygılanan İngiliz Gazeteleri (!), iş Suriye'ye geldiğinde, yine İngiliz olan Avrupa Birliği Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un bürosu, "Suriye'nin Dostları'na Türkiye liderlik yapacak" dedi...

"A ülkesinin Dostları" diye bir isim duyulduğunda bile arkanıza dönüp bakmanız gerekir ama yine biz sadece söylenenlere bakalım; "Türkiye ve AB, 24 Şubat'ta Tunus'ta gerçekleştirilecek olan "Suriye'nin Dostları' toplantılarına liderlik edecekler" dedi.

Kolay dağıtılan liderlik makamları da ikircikli davranmayı gerektirir. Öte yandan duruma göre söylem kullananan bir küresel anlayış içindeyiz ve görünene fazla bakmamak gerekiyor.

Zira, iki günce önce de, Spielberg'e Atatürk filmi yapabileceği haberi çıkmıştı ortaya. Oysa, Ermeni filmi yapacak söylenceleri dolaşıyordu. Her ikisi de ortada yok ama başlıklardı okuyanlar, "Spielberg'in Atatürk filmi yapması ne demek?" diye sormuşlardı.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,086 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,579 µs