En Sıcak Konular

KCK'nın silahlı terör örgütü olduğunu tescilledi

21 Şubat 2012 08:19 tsi
KCK'nın silahlı terör örgütü olduğunu tescilledi
Van 4. Ağır Ceza Mahkemesitarafından KCK üyesi Fırat Ertunç isimli eylemciye verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı.

Kararda KCK, 'ülke topraklarının bir kısmını bölmek için silahlı mücadele yapan terör örgütü PKK'nın üzerinde bir üst yapı' olarak tanımlandı.Yargıtay, terör örgütü PKK'nın çatı kuruluşu KCK'nın 'silahlı terör örgütü' olduğuna hükmetti. Yargıtay 9. Dairesi, Fırat Ertunç'un Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce terör örgütü üyesi olmak suçundan hapis cezasına çarptırıldığı kararını onayladı. Böylece KCK'nın silahlı terör örgütü olduğu tescillendi. Kararda, KCK'nın PKK'nın gençlik örgütlerinin de üzerinde bir üst yapı olduğu, terör örgütünün stratejisini benimsediği ve ülke topraklarının bir kısmını bölmek için silahlı mücadele yaptığı belirtildi. Ayrıca KCK'nın altında faaliyet gösteren altyapıların da terör örgütü olduğuna dikkat çekildi.

Fırat Ertunç isimli eylemci, 23 Kasım 2009'da bir izinsiz gösteri sırasında gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada Ertunç'un KCK'ya bağlı faaliyet yürüten Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi ve bunun gibi birçok yapılanmanın içinde olduğu ortaya çıktı. Ertunç'un polise yönelik saldırıları organize ettiği ve çocukları yönlendirdiği tespit edildi.

Üzerinde KCK faaliyetleri ile ilgili notların da bulunduğu Fırat Ertunç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından dava açıldı. Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fırat Ertunç, 11 Mart 2011 tarihinde, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararına Ertunç'un avukatı itiraz ederek dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi de mahkemenin kararını onaylayarak KCK'yı silahlı terör örgütü olarak değerlendirdi.

Yargıtay, kararında, "Silahlı terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olup dairemizce de terör örgütü oldukları kabul edilen Yurtsever Demokratik Gençlik (YDG) ile Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'ni (YDGM) içinde barındıran, üst yapılanma olarak görülen KCK'nın, PKK ile bağlantısı açıklanan amaç ve stratejisi, hiyerarşik yapısı, üye sayısı, sahip olduğu silahlı ve zorlayıcı gücü itibarıyla devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden cebren ayırmaya yönelik amaç suçu gerçekleştirmeye elverişli silahlı terör örgütü niteliğinde bulunduğu sonucuna varılmıştır.

Sanığın gerçekleştirdiği eylemleriyle silahlı terör örgütü üyesi olarak kabul edilmiştir. Yapılan yargılama sonunda toplanan deliller yerinde incelenip, sanığın suçlarının sübutu kabul, olay niteliğine ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde vasıfları tayin edilmiştir. Cezaları azaltıcı sebebin niteliği takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde bir isabetsizlik görülmemiştir." denildi.

MAHKEME, MOLOTOFU DA SİLAH saymıştı

PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'yı silahlı terör örgütü olarak değerlendiren ve bu kararı Yargıtay tarafından da onaylanan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce de molotofkokteyli ile ilgili emsal bir kararın altına imza atmıştı. Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2010 tarihinde 4 adet molotofkokteyli ve molotof yapımında kullanılan havai fişeklerle yakalanan 2 sanığa, 'terör örgütüne silah sağlamak' suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası vermiş ve bu kararla molotofkokteyli silah kapsamına alınmıştı. Bu karar, kamuoyunda geniş şekilde yer almıştı.

MOLOTOF, SİLAH KAPSAMINA ALINMIŞTI


KCK'yı silahlı terör örgütü olarak değerlendiren ve bu kararı Yargıtay tarafından da onaylanan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce molotofkokteyli ile ilgili emsal bir kararın altına imza atmıştı. Mahkeme, 9 Şubat 2010 tarihinde 4 adet molotofkokteyli ve molotof yapımında kullanılan havai fişeklerle yakalanan 2 sanığa, 'terör örgütüne silah sağlamak' suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası vermişti. Bu kararla molotofkokteyli silah kapsamına alınmıştı.

zaman

Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs