En Sıcak Konular

Org. Kıvrıkoğlu için takipsizlik

20 Şubat 2012 14:35 tsi
Hasdal'daki Balyoz sanığı generalleri ziyaret ettiği için Orgeneral Kıvrıkoğlu hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Eski Genelkurmay Başkanı Koşaner ile 3 kuvvet komutanı hakkındaki soruşturma ise sürüyor
Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu hakkında Hasdal'da bulunan Balyoz sanığı generalleri ziyaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı ortaya çıktı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün edindiği bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu hakkında Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tutuklu bulunan Balyoz sanığı generalleri ziyaret ettiği gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne yardım etmek, yargı görevini yapanı etkileme ve görevini kötüye kullanmakla" suçlamasıyla başlatılan soruşturma bir süre önce takipsizlikle sonuçlandı. Orgeneral Kıvrıkoğlu 1. Ordu Komutanı olarak görev yaptığı dönemde Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi'nde bulunan Balyoz sanığı bazı generalleri ziyaret etmişti. Ziyaretle ilgili olarak Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen bir şikâyet dilekçesinde Kıvrıkoğlu "silahlı terör örgütüne yardım etmek, yargı görevini yapanı etkileme ve görevini kötüye kullanmakla" suçlandı. Şikâyet üzerine soruşturma açan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı dosyaya 2011/434 numarasını verdi.

'ZİYARET ÖRGÜTE YARDIM OLAMAZ'
Yapılan soruşturmanın bir süre önce takipsizlikle sonuçlandığı öğrenildi. Soruşturmada Kıvrıkoğlu'nun ifadesi alınmadı. Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda, Kıvrıkoğlu'nun cezaevinde bulunan komutanları ziyaretinin örgüte yardım olarak değerlendirilemeyeceği belirtildi. Kararda şu ifadelere yer verildi: "Hayri Kıvrıkoğlu'nun Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tutuklu bulunan subayları ziyaret ettiği bilinmektedir. Bunun mesleki ve insani bir görev olduğu, herhangi bir suçtan tutuklu bulunan kişinin mesleki veya akrabalık, arkadaşlık ilişkisi gibi sebeplerle ziyaret edilmesi, tutuklunun suçuna iştirak veya yardım edildiğini göstermez. Böyle bir mantık hukuk prensibine uymaz. Aksi halde ceza ve tutukevlerinin ziyarete kapalı olması gerekirdi. Zira her ziyaretçi tutuklu ve hükümlünün suçuna iştirak etmiş, örgüte yardım etmiş olacaktı. Bu fiilin terör örgütüne yardım veya görevi kötüye kullanma gibi bir suçu oluşturması mümkün değildir."

Nazif Karaman / Sabah



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs