En Sıcak Konular

ÖKK ve DHKP-C üyeleri yan yana

24 Haziran 2007 09:56 tsi
ÖKK ve DHKP-C üyeleri yan yana Ümraniye'de Kaleşnikof tüfeklerle yol kesip bir kuyumcuyu soyan maskeli çetenin elebaşları olarak Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ayrılan uzman çavuş Cem Ş. ile halen görevde bulunan Mustafa T. gösteriliyor.

Ümraniye'de Kaleşnikof tüfeklerle yol kesip bir kuyumcuyu soyan maskeli çetenin liderinin Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ayrılan Cem Ş olduğu ileri sürüldü. Üzerinden Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına ait kimlik çıkan Cem Ş'nin, uzman çavuş olarak görev yaptığı Komutanlık'tan bir yıl önce ayrıldığı ve Yargıtay 7. dairede memur olarak çalıştığı belirlendi. Cem Ş.'nin sorgusunda adını verdiği halen ÖKK'da görevli bulunan Mustafa T. de, paraşüt kursu gördüğü Kayseri Hava İndirme birliğinden alınarak İstanbul'a getirildi.

ÖKK VE DHKP-C ÜYELERİ YAN YANA

Çete üyelerinden 'Ado' lakaplı Mehmet K'nın, Ali Ünal A. ve ÖKK'da uzman çavuş Mustafa T. ve Cem Ş.nin aynı askeri birlikte tanıştıkları, askerden sonra da görüşmelerini sürdürerek çete yapılanmasına gittikleri belirlendi. Çetenin lideri olarak 'Ado' lakaplı Mehmet K ile 'Dayı' lakaplı eski uzman çavuş Ali Cem Ş'nin adı geçiyor. Çete üyelerinden Ali Ünal A'nın da DHKP-C örgütüyle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla yargılandığı belirtildi. Dün çetenin 14 üyesi yakalanırken, 4 kişi daha aranıyor. 14 kişiden 13'ü ise emniyet ve savcılıktaki sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Nefes kesen takip

Maskeli çetenin havadan ve karadan yapılan takip sonucu Bolu Tüneli girişinde yakalanmasının görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntülerde kuyumcu kamerasından, içeride bulunan bir müşterinin küçük kızının korku içinde annesine sarıldığı; 4 soyguncu altınları toplarken bir başkasının da Kaleşnikof'la caddeyi trafiğe kapattığı görülüyor. Soyguncuların kaçarken kullandığı otomobili değiştirmelerine rağmen ikinci aracı da tespit etmeyi başaran polis, hem karadan hem de helikopterle takibe başlıyor ve Bolu Tüneli girişinde 'trafik sıkışıklığı' meydana getirilerek durdurulan soyguncuları polis timi kıskıvrak yakalıyor. Daha sonra 24 ayrı eve yapılan operasyonlarda da çalıntı mücevherat ve paralar bulundu. Çetenin, İstanbul ve çevre illerde çok sayıda gasp ve hırsızlık olayının failleri oldukları, ayrıca bir de cinayet işledikleri belirlendi.

yenişafak



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs