En Sıcak Konular

Afgan askerlerinin yeni hedefi işgalci askerler

20 Şubat 2012 11:55 tsi
Son dönemde yayınlanan gizli ABD raporuna göre Afgan askerlerinin açtığı ateş sonucu ölen işgalci asker sayısı giderek artıyor. Rapora göre dört yılda bu şekilde ölen asker sayısı elli sekiz!

Gizli bir Amerikan raporu, Afgan askerleri elinde ölen Amerikan ve NATO güçleri askerlerinin sayısının giderek arttığını ortaya koydu. Raporda buna neden olarak ise genel olarak Afgan halkında, ülkelerindeki Batılı askeri varlığa karşı oluşan düşmanlık ve nefret duyguları gösterildi.

Afganistan’daki işgal güçleri çerçevesinde çalışan ABD birimi tarafından yayınlanan raporda şöyle dendi: ‘Afganistan’da mevcut Batı güçleri askerlerinden Afgan askerlerinin açtığı ateş sonucu öldürülenlerin sayısı son zamanlarda dikkat çekici düzeyde arttı. Öyle ki rakamlar, 2007 yılının Mayıs ayından 2011 yılı Mayıs ayına kadar Afgan askerlerinin gerçekleştirdiği 26 farklı saldırıda en az 58 Batılı asker öldürüldüğünü göstermektedir. Bu oran Afganistan’da NATO güçlerine karşı gerçekleştirilen toplam saldırıların yüzde altısını oluşturuyor.

New York Times gazetesinde yayınlanan rapora göre 2007 yılından bu yana Afgan askerleri tarafından işgal güçlerine karşı düzenlenen saldırıların sayısı otuz.

Merkezi Afganistan’ın doğusunda bulunan birimin hazırladığı raporda ayrıca şöyle dendi: ‘Batılı güçlerin maruz kaldığı ölümcül saldırılar nadir de değil bireysel de. Aksine bu güçlerin, modern askeri tarihinde müttefikler arasında daha önce benzeri görülmemiş ölçüde öldürülme riski ile karşı karşıya olduklarını göstermektedir.’

Amerikan gazetesi bu saldırıların, Afgan askerlerinde işgale karşı oluşan düşmanlık duygularını ortaya çıkardığına işaret etti.
Bu gerçeklere rağmen ABD ve NATO yetkilileri bu olayların nadir gerçekleştiğini ve endişe verici bir olgu olmadığını iddia etti.



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,640 µs