En Sıcak Konular

Savcı Peker'den rüşvet almış!

24 Haziran 2007 09:44 tsi
Savcı Peker'den rüşvet almış! Yargıtay, eski Savcı Ömer Güner Sazak hakkında ‘rüşvet almak’tan mahkumiyet kararı verilmesini talep etti. Suçlama, Sedat Peker’in avukatı ile telefon görüşmelerinden elde edilen delillere dayandırıldı.

Sedat Peker’in avukatı Çağatay Özdemir'den rüşvet aldığı iddiasıyla Bakırköy eski Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak hakkında açılan davada Yargıtay Cumhuriyet Savcısı mahkumiyet yönünde hüküm kurulmasını talep etti. Peker’in talimatı ile haraç vermediği için dövülen tekstilci işadamı Yusuf Altay’ın üzerinde baskı kurulması için avukat Özdemir’in, savcı Sazak ile irtibat kurduğu belirtilen iddianamede, “Bu işler karşılığında savcının lojman balkonunun PVC ile kapattırma işini bin 500 YTL'ye yaptırdığı, ailesi ile birlikte tatile gönderdiği, Altınolukta yazlık alma taahüdünde bulunduğu hususlarında telefon görüşme kayıtları olduğu belirtilmiştir" denildi. Hakkında açılan dava sonrası Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nde yargılanmaya başlayan eski Savcı Sazak, savunmasında avukat Özdemir’in askeri hakimlikten ayrılma ve Sivaslı olduğunu öğrendiğini ve bu nedenle ilişkilerinin devam ettiğini belirtti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Lojmanına yaptırdığı tadilatların parasını peşin olarak ödeyip makbuz almadığını belirten Sazak, Silence Beach Resort adlı otelde ailesiyle tatil yaptığını ve bunun parasını da kendisinin ödediğini kaydetti. Ailesinin Altınolukta yazlığı bulunduğunu belirten Sazak, zengin olduğunu, iddia edilen şeyleri başkasına yaptırmasının söz konusu olmadığını ileri sürdü.

YARGITAY: DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILSIN

Savcı Sazak’ın beraatine karar veren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Sazak hakkında disiplin soruşturması açılmasını istedi. Sazak’ın bir yargı mensubuna yakışmayacak şekilde hareket ettiğine dikkat çekilen kararda “Saklanmaya çalışılan menfaatlerden dolayı disiplin suçu ile değerlendirilmesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun takdirine sunulması gerekli görülmüştür" denildi. Sazak ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 5. Ceza Dairesi’nin verdiği kararı istedi. Savcılık, Sazak’ın rüşvet almak suçunu işlediğinin sabit olduğuna dikkat çekerek mahkumiyet hükmü kurulmasını belirtti. Olay, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda görüşülecek.

bugün



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs