En Sıcak Konular

ABD'de müslüman avı başlatıldı

20 Şubat 2012 10:26 tsi
ABD’de 1942’de Joseph McCarthy tarafından başlatılan komünist avına (Cadı Avı) bu defa Müslümanlar hedef oldu.

Polisin 3 eyalette Müslüman öğrencileri takip ettiği, en mahrem bilgilerine kadar incelediği ortaya çıktı. Hollywood filmlerinde kahraman olarak lanse edilen Amerikan New York Polis Departmanı’nın (NYPD) New York, New Jersey, Pennslyvania gibi eyaletlerdeki Müslüman öğrencileri fişlediği ortaya çıktı. NYPD, üniversitelerde öğrenim görenMüslüman öğrencileri takip edip haklarında dosyalar tutmuş.Müslüman öğrencilere zaman zaman elektronik posta göndererek öğrencilerin İslamiyet ile ilgili neler konuştuklarını, nasıl tepki verdiklerini dahi araştıranNYPD, öğrencilerin en mahrem bilgilerine kadarmüdür Raymond Kelly’e rapor etti.

NAMAZ KILMALARI BİLE TAKİP EDİLDİ

NYPD dedektifleri üniversite ve çevresinde Müslüman öğrenciler hakkında bilgi toplamak için birçok kişi ile görüşürken izledikleri kişilerin günde kaç defa namaz kıldıklarını kayıt altına aldı. NYPD, öğrencilere ait web sitelerini de her gün tarayarak ne tür aktiviteler yaptığını yakından takip etti.

Kanunların dışına çıkmadık iddiası

Kelly ile New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg yaptıkları yazılı açıklamada, NYPD’nin yasaların kendisine tanıdığı kanunların dışına çıkmadıklarını ve suça karşı alınmış bir önlem olduğunu savundu. Kelly ile Bloomberg suça karşı alınmış önlem olarak niteledikleri fişleme olayında bugüne kadar NYPD’nin hazırladığı raporlarda takip edilen hiçbir Müslüman öğrencinin terör ya da başka suça karışmadığını yazdı.

Polis sözcüsü yalan söyledi

Takipler sonucu bugüne kadar 12 Müslüman öğrencinin tutuklandığını açıklayan NYPD sözcüsü Paul Browne, bu kişilerin terör ile bağlantılarından şüphe edildiğini ileri sürdü. Ancak iddiaların hiçbir zaman kanıtlanamadığı ortaya çıktı. Sözcü Browne, raporların sadece 2006- 2007 yıllarında tutulduğunu iddia etti. Fakat NYPD’nin hazırladığı rapora göre en son 2 Ocak 2009’da Buffalo şehrinde Müslüman öğrenci ve akademisyenler hakkında rapor tutulduğu ortaya çıktı.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,159 µs